Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ikea“ baudžia britus: į atsinaujinančią energetiką neinvestuos nė cento iš 500 mln. svarų fondo

„Ikea“ neinvestuos nė cento iš savo 524 mln. svarų žaliosios energetikos fondo Didžiojoje Britanijoje, kol šalies vyriausybė nepradės remti atsinaujinančios energetikos, rašo „The Independent“.
IKEA parduotuvė
IKEA parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ikea“ tikina, kad savo pinigus investuos kitur, nors Didžioji Britanija ir yra viena palankiausių vietų pasaulyje vėjui gaudyti. Kompanijos teigimu, šalies energetikos politika apsunkina įmonių galimybes investuoti.

Per pastaruosius penkerius ar šešerius metus sąlygos investuoti į atsinaujinančią energetiką šalyje tik pablogėjo, – sakė bendrovės atstovė.

Švedijos baldų milžinė paskelbė, kad per pastaruosius 20 metų į kovą su klimato kaita investavo 1,5 mlrd. eurų ir iki 2020 metų investuos dar pusę milijardo eurų.

Joanna Yarrow, „Ikea“ Didžiojoje Britanijoje atstovė, leidiniui „The Huffington Post“ sakė, kad politinis kontekstas šalyje neskatina investicijų į atsinaujinančią energetiką.

Ji pabrėžė, kad Didžioji Britanija yra viena geriausių vietų pasaulyje gaudyti vėjui, tačiau „Ikea“ savo pinigus investuos kitur.

„Per pastaruosius penkerius ar šešerius metus sąlygos investuoti į atsinaujinančią energetiką šalyje tik pablogėjo. Ir kalbama apie tokią didelę organizaciją kaip „Ikea“, kuri turi didelius išteklius investicijoms, kurios būtų naudingos Didžiajai Britanijai“, – sakė ji.

Konservatorių valdžia atsisakė daug subsidijų žaliajai energetikai, taip siekdama sutaupyti.

Vyriausybės finansinė parama žemyninėms vėjo jėgainėms baigėsi pernai balandį – metais anksčiau, nei buvo planuota nutraukti pamoką.

PwC ataskaitos duomenimis, Didžiosios Britanijos saulės energetikos sektorius neteko 12 tūkst. darbo vietų per metus, pasibaigusius pernai liepą, nes šiai energijos rūšiai buvo sumažintos subsidijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius