Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV konsorciumas pasiryžęs atgaivinti JK atominės elektrinės projektą

Inžinerijos milžinės „Bechtel“ vadovaujamas JAV įmonių konsorciumas derasi su Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybe dėl milijardų svarų vertės atominės elektrinės (AE) projekto šiaurės-vakarų Velse atgaivinimo, pranešė britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Atominė elektrinė
Atominė elektrinė / 123rf.com nuotr.

Pasak leidinio cituojamo informuoto šaltinio, konsorciume taip pat dalyvauja elektros energijos bendrovė „Southern Company“ ir atominės energetikos bendrovė „Westinghouse“.

Žinia apie JAV konsorciumo pradėtas derybas pasirodė praėjus dviem mėnesiams po to, kai Japonijos „Hitachi“ nusprendė atsisakyti elektrinės „Wylfa Newydd“ projekto Anglesio saloje prie šiaurės-vakarų Velso pakrantės. Japonijos bendrovė paaiškino, jog toks sprendimas dėl projekto, kuriame dalyvavo ir „Bechtel“, buvo priimtas dėl prastėjančios investicinės aplinkos.

„Bechtel“ atstovė spaudai atsisakė patvirtinti „The Financial Times“ pranešimą.

„Bechtel“ nuo pat pradžių dalyvavo „Wylfa“ projekte ir mes tebesame pasiryžę bendradarbiauti su savo partneriais Jungtinėje Karalystėje ir užsienyje, kad galėtume įgyvendinti geriausius švarios energijos sprendimus ir aprūpinti tokia energija milijonus namų“, – pareiškė ji naujienų agentūrai AFP.

„Hitachi“ patronuojamoji bendrovė „Horizon Nuclear“ planavo Anglesio saloje pastatyti du atominius reaktorius.

Pagal planus, beveik 3 GW galios atominė elektrinė, kurios statyba, apytikriais skaičiavimais, atsieitų iki 20 mlrd. svarų (21,7 mlrd. eurų), galėtų patenkinti maždaug 6 proc. JK elektros energijos poreikių.

Praėjusiame amžiuje pastatytos JK atominės elektrinės arba jau buvo uždarytos, arba artėja prie savo eksploatacijos termino pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius