-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litgrid“ ieško linijos tarp Elektrėnų ir Alytaus rekonstruotojų

Valstybės kontroliuojama elektros perdavimo bendrovė „Litgrid“ ieško 330 kilovoltų (kV) įtampos oro linijos tarp Lietuvos elektrinės Elektrėnuose ir Alytaus rekonstruotojų.
Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė
Asociatyvi nuotrauka: elektra / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Įmonė balandžio 9 dieną paskelbė rangovo konkursą, jo laimėtojas per 44 mėnesius turės rekonstruoti liniją. Potencialių dalyvių pasiūlymų laukiama iki gegužės 14 dienos.

Techninės specifikacijos projekte nurodoma, kad linijos ilgis siekia 60,7 kilometro, ji eina per Elektrėnų, Kaišiadorių, Prienų ir Alytaus rajonų teritorijas.

Anksčiau šiemet „Litgrid“ pasirašė 21,6 mln. eurų vertės Alytaus transformatorių pastotės plėtros sutartį su energetikos įrenginių statybos bendrove „Žilinskis ir Co“.

Alytus yra svarbi jungtis Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizavimui su Vakarų Europos tinklais – nuo čia eina „LitPol Link“ jungtis į Lenkiją. Pagal patvirtintą scenarijų sinchronizavimas vyks per „LitPol Link“ jungtį ir naują jūrinį kabelį tarp Lietuvos ir Lenkijos bei kitą papildomą infrastruktūrą.

Pirmajam projekto etapui 125 mln. eurų ES paramos gavusi Lietuva ketina sustiprinti ir paruošti sinchronizavimui vidaus tinklus, yra sakęs energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. Tarp tokių jis minėjo liniją Bitėnai-Klaipėda, Bitėnai-Jurbarkas, Kruonis-Jurbarkas, taip pat skirstykla Mūšoje.

Sinchronizavimo projektą su Europa ketinama įgyvendinti iki 2025 metų.

Baltijos šalys iki šiol veikia sinchroniniu režimu posovietinės energetinės sistemos vadinamajame BRELL žiede ir yra priklausomos nuo dispečerinės Maskvoje bei Rusijos elektros tinklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius