Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rosneft“ vadovas į naftos gavybos projektus Rusijoje pakvietė japonų įmones

Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas penktadienį Tokijuje duris atvėrusioje konferencijoje „Energijos tiltas Rusija – Japonija“ pasiūlė japonų verslininkams dalyvauti naftos išgavimo projektuose Rusijoje. I.Sečinas viliojo partnerius Japonijoje 6 mlrd. barelių naftos atsargomis Rusijoje, praneša naujienų svetainė newsru.com.
Igoris Sečinas
Igoris Sečinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Šiandien „Rosneft“ siūlo japonų partneriams naftos, kurių atsargos siekia 6 mlrd. barelių, gavybos projektus“, – sakė I.Sečinas.

„Rosneft“ yra pasiruošusi pasiūlyti daugiau negu dešimt naftos gavybos projektų.

Penktadienį „Rosneft“ vadovas teigė, kad bendrovė yra pasiruošusi pasiūlyti daugiau negu dešimt naftos gavybos projektų, kurie yra skirtingose stadijose ir yra planuojami įgyvendinti Rytų Sibire bei Tolimuosiuose Rytuose.

I.Sečinas Tokijuje pabrėžė, kad nutarusios dalyvauti „Rosneft“ projektuose Japonijos įmonės taptų jų technologinėmis partnerėmis, kurių investicijos atsipirktų su kaupu.

Savo kalboje I.Sečinas taip pat pažymėjo, kad konkurencingą naftos rinką šiuo metu formuoja JAV, o ne OPEC šalys.

„Rosneft“ vadovas mano, kad tokia situacija susiklostė dėl to, kad išaugo skalūninės naftos gavyba ir dėl to, kad būtent JAV turi aibę veiksnių, kurie ir prisideda prie konkurencinės rinkos formavimosi.

„Tai ir finansiniai ištekliai, išvestinės finansinės priemonės, akcijų biržos, išvystyta naftos ir dujų vamzdynų sistema bei daugybė rangovų“, – sakė I.Sečinas ir pridūrė, kad JAV rinka trumpuoju ir vidutiniu laikotarpiu turės didelę įtaką padėčiai pasaulinėje naftos rinkoje.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius