Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD tiekimas Europai spalį augo po 16 mėnesių užsitęsusio nuosmukio

Suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimas Europai šį mėnesį, palyginti su praėjusių metų spaliu, veikiausiai padidės reikšmingai – maždaug dešimtadaliu, po 16 mėnesių trukusio beveik nuolatinio mažėjimo.
Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas
Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Europa SGD importą mažino nuo 2020-ųjų birželio, su simboline pertraukėle šių metų balandį, kai jis paaugo kukliais 1,3 procento.

Nuo šio mėnesio pradžios iki praėjusios savaitės pabaigos, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, SGD tiekimas Europai ūgtelėjo 9 proc., rodo „Gas Infrastructure Europe“ duomenys.

Augimą nulėmė smarkiai padidėjęs importas į Belgiją (beveik 4,5 karto, palyginti su pernai spaliu), Nyderlandus (4,2 karto), Ispaniją (25 proc.), Portugaliją (14 proc.).

Dabar planuojama, kad SGD importo terminalus Šiaurės vakarų Europoje spalį pasieks šešios siuntos iš JAV, taip pat šešios iš Rusijos, trys iš Kataro.

Europa išaugusios paklausos ir ribotos pasiūlos sąlygomis priversta konkuruoti dėl SGD su tiekėjams patrauklia Azijos rinka. Abiejuose paklausos poliuose kainos šiuo metu stabiliai viršija 1000 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų, o spalio pradžioje kainos Europoje buvo pakilusios iki beveik dukart aukščiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius