Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Prezidentūros atstovais susitikę aktyvistai siūlo leisti grįžti į visuomeninį tiekimą

Su prezidento Gitano Nausėdos patarėjais šią savaitę susitikusių kelių organizacijų atstovai paragino sudaryti galimybę žmonėms grįžti į visuomeninį elektros tiekimą, jeigu jie to pageidautų.
Kištukinis lizdas
Kištukinis lizdas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Turi būti laisva leisti grįžti į visuomeninį tiekimą“, – BNS trečiadienį sakė Nacionalinės vartotojų federacijos tarybos prezidentė Alvita Armanavičienė.

Antradienį ją, Lietuvos šeimų sąjūdžio tarybos narį Algimantą Rusteiką, Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos energetikos ekspertą Rimantą Zabarauską ir Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Vilniaus miesto bendrijos pirmininkę Viliją Turienę priėmė prezidento patarėjai.

„Prezidentūra pradėjo mus girdėti. Kreipėmės į visas vyriausybines institucijas, bet niekas su mumis, pradedant Energetikos ministerija, net į dialogą neina, o Prezidentūra pasikvietė“, – BNS sakė A.Armanavičienė.

Po susitikimo išplatintame Šeimų sąjūdžio atstovo A.Rusteikos pranešime teigiama, kad per susitikimą buvo paraginta nedelsiant nutraukti elektros rinkos liberalizavimą, išsaugoti visuomeninį elektros tiekėją, atstatydinti energetikos ministrą Dainių Kreivį, ištirti kai kurių valstybės valdomų įmonių veiklą.

„Išreikštas visuomenės lūkestis prezidentui aktyviau reikšti savo poziciją ir ginti visuomenės interesą, be ko prezidentas galutinai prarastų visuomenės pasitikėjimą ir būtų nebeįmanoma tikėtis jokios sėkmės artėjančiuose rinkimuose“, – teigiama A.Rusteikos pranešime.

Prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis BNS teigė, kad susitikimas Prezidentūroje vyko Nacionalinės vartotojų federacijos iniciatyva.

„Atsiliepdami į Nacionalinės vartotojų federacijos kvietimą aptarti elektros vartotojų interesus prezidento patarėjai susitiko su federacijos ir kitų vartotojų interesams atstovaujančių NVO atstovais diskusijai. Svečių sąrašą sudarė patys nevyriausybininkai“, – sakė jis.

Nacionalinė vartotojų federacija buvo įsteigta 2000 metais. Valstybinės mokesčių inspekcijos teikimu šiemet jai buvo panaikintas paramos gavėjo statusas.

Organizaciją vienija fiziniai asmenys, tačiau narių skaičiaus federacija nenurodo.

Be šiemet smarkiai išaugusių elektros, dujų ir šildymo kainų, papildomos sumaišties rinkoje įnešė stringantis elektros rinkos liberalizavimas ir žlugęs nepriklausomas tiekėjas „Perlas Energija“, turėjęs apie 180 tūkst. klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius