-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečią savaitę iš eilės prieaugiu baigusios naftos kainos toliau kopia aukštyn

Trečią savaitę iš eilės prieaugiu baigusios naftos kainos pirmadienį toliau lėtai kopia aukštyn. Dėl žinių apie JAV ir Kinijos derybas stiprėja lūkesčiai, kad šalių prekybos ginčas bus išspręstas, o dėl naftos gavybos mažėjimo pasaulyje ženklų beveik išnyksta pasiūlos pertekliaus rizika.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Kovo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,26 JAV dolerio, arba 0,41 proc., iki 62,96 JAV dolerio už barelį.

O kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,25 JAV dolerio, arba 0,46 proc., iki 54,29 JAV dolerio už barelį.

Penktadienį „Brent“ pabrango 1,52 JAV dolerio, arba 2,5 proc., o WTI – 1,73 JAV dolerio, arba 3,3 procento.

Per visą praėjusią savaitę „Brent“ kaina pakilo 3,7 proc., o WTI kaina – 4,3 procento.

Paslaugas naftos sektoriui teikianti bendrovė „Baker Hughes“ penktadienį pranešė, kad JAV eksploatuojamų naftos gręžimo įrenginių skaičius per praėjusią savaitę sumažėjo 21 vienetu iki 852-ų. Šis skaičius mažėja jau tris savaites iš eilės, o per praėjusią savaitę jis smuko labiausiai nuo 2016 metų vasario.

Tuo tarpu bendrovė „Energy Aspects“ prognozuoja, kad naftos gavyba Jungtinėse Valstijose 2019 metais labiausiai padidės antrąjį pusmetį, kai bus pradėta naudoti naujus gavybos pajėgumus Permo baseino telkinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius