Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A. Geležauskas: Japonijos verslininkus gali dominti kai kurie projektai Lietuvoje

Lietuvos ir Japonijos verslo asociacijos vadovas Andrius Geležauskas sako, kad Japonijos verslininkus gali dominti kai kurie infrastruktūriniai projektai Lietuvoje.
Sakurų parko sodinimo ceremonija Kaune
Sakurų parko sodinimo ceremonija Kaune / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.
Temos: 2 Verslas Japonija

„Kalbant apie infrastruktūrinius projektus, galima paminėti Klaipėdos giliavandenį uostą, jeigu jis bus vystomas ateityje, (...) “Rail Baltica„, Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę ir jos plėtrą“, – antradienį LRT radijui teigė A.Geležauskas.

Pasak jo, šiuo metu Lietuva didžiausią įdirbį Japonijos rinkoje turi maisto ir tekstilės pramonės srityse.

„Patekti į Japonijos rinką nelengva, todėl, kad ji didžiulė – 130 mln. gyventojų, puiki perkamoji galia, tvarkingi atsiskaitymo terminai. Visi nori būti šioje rinkoje“, – aiškino A.Geležauskas.

„Matome, jog pastaraisiais metais yra pasiekta daug susitarimų, galime eksportuoti beveik viską, tačiau laukia didžiulis darbas, kaip patekti į šią rinką ir kaip pasirinkti strateginius veiksmus bei strateginius partnerius aršioje konkurencinėje kovoje“, – pridūrė jis.

Pasak A. Geležausko, šiuo metu Japonijoje vykstančiame Lietuvos ir Japonijos verslo forume dalyvaus nemažai biotechnologijų pramonės įmonių iš Lietuvos, kurios tikisi užmegzti kontaktus su Japonijos partneriais.

Jis taip pat pabrėžė, kad tikintis Japonijos investicijų ir kalbant apie investicijas į infrastruktūrinius projektus, reikėtų užbaigti neužbaigtus darbus – premjeras Saulius Skvernelis susitikimo su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe metu turėtų atsiprašyti dėl Lietuvos politinių sprendimų, susijusių su Visagino atomine elektrine.

„Kadangi de facto projektas (naujos atominės elektrinės – BNS) baigtas, jis nebus toliau vystomas. Žiūrint iš japonų perspektyvos, Lietuva pakvietė dalyvauti “Hitachi„, o kartu su “Hitachi„ buvo aktyvus dalyvavimas ir įvairių Japonijos ministerijų šiame projekte. Reikėtų prisiminti, kad apie 2011 metus Shinzo Abe's viena iš svarbiausių ekonomikos skatinimo programos dalių buvo branduolinės energetikos eksportas“, – teigė A.Geležauskas.

„Būtų labai gražus gestas, jei atsiprašytume, kaip valstybė, kad aplinkybės ir sąlygos nėra priimtinos šio projekto vystymui ir tuo pačiu atverstume naują puslapį ekonominiam bendradarbiavimui“, – pridūrė jis.

Šiuo metu Japonijoje lankosi ministras pirmininkas S. Skvernelis ir jo vadovaujama delegacija, kuri susitiks su Japonijos ministru pirmininku, lankysis biotechnologijų parodoje „BioJapan 2018“ ir joje dalyvaujančių Lietuvos įmonių paviljone, dalyvaus Lietuvos ir Japonijos verslo forume, susitiks su Japonijos valstybinių institucijų, verslo asociacijų ir verslo įmonių vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius