-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Arvi“ savininkui V.Kučinskui nepavyko atsikratyti 14 mln. eurų turto arešto

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs civilinę bylą pagal atsakovo „Arvi“ grupės įmonių savininko Vidmanto Kučinsko atskirąjį skundą, nutarė, kad nėra pagrindo panaikinti Vilniaus apygardos teismo jam taikytas laikinąsias apsaugos priemones. V.Kučinsko taikyto turto arešto mastas siekia daugiau kaip 14 milijonų eurų.
Vidmantas Kučinskas
Vidmantas Kučinskas / „Arvi“ nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad V.Kučinsko aktyvūs veiksmai leidžia abejoti jo sąžiningumu.

Teismas nustatė, kad atsakovas yra sudaręs savo turto dovanojimo sutartis, kurių pagrindu apdovanotieji buvo atsakovo šeimos nariai. Nors kai kurie turto perleidimo sandoriai buvo sudaryti dar 2013 metais, vis dėlto dovanojimo sutartimis buvo perleistas beveik visas atsakovo turėtas nekilnojamasis turtas, o 2015 metais dovanojimo sutartimi perleista dauguma atsakovo turėtų UAB „Vyrja“ akcijų. Ši bendrovė kontroliuoja kitas „Arvi“ grupės įmones.

Be to, iš apeliacinės instancijos teismui pateiktų dokumentų buvo nustatyta, kad atsakovas ilgą laiką dirbo UAB „Arvi“, kurioje gavo pagrindinį darbo užmokestį, tačiau, Vilniaus apygardos teismui priėmus nutartį taikyti laikinąsias apsaugos priemones, jis iš nurodytos bendrovės nebegauna darbo užmokesčio.

Atsižvelgdamas į šias aplinkybes, teismas nutarė, kad tikėtina, jog atsakovas vengs pareiškėjui galbūt palankaus arbitražo teismo sprendimo vykdymo, todėl laikinosios apsaugos priemonės paliktos galioti nepakeistos.

Pareiškėjas Rusijos bankas „Alfa-Bank“ buvo kreipęsis į Vilniaus apygardos teismą su prašymu taikyti laikinąsias apsaugos priemones atsakovui V.Kučinskui dėl užsienio arbitražo teisme pareikštų reikalavimų užtikrinimo. Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad Vilniaus apygardos teismas šį prašymą tenkino pagrįstai, nes pareiškėjas pagrindė visas laikinųjų apsaugos priemonių taikymo sąlygas.

„Arvi“ grupės įmonės savo veiklą vykdo ir Rusijoje. Specialiojoje Kaliningrado ekonominėje zonoje, Černiachovske veikia trąšų gamykla, kurią valdo bendrovė „Arvi NPK“.

Nuo 2012 m. ši bendrovė sudarė 6 kredito sutartis su Rusijos banku „Alfa Bank“. Bankas bendrovei suteikė kreditų daugiau nei už 10 mln. eurų. Už „Arvi NKP“ įsipareigojimų įvykdymą, kaip galutinis „Arvi“ grupės įmonių savininkas ir sprendimų priėmėjas, asmeniškai laidavo V.Kučinskas. Kreditai nebuvo grąžinti, tad Rusijos bankas pinigų ėmė reikalauti iš V.Kučinsko. Bendra skolų suma viršija 20 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius