Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitkoinui rinka nurėžė dar 15 proc. vertės – kainuoja 4500 dolerius

Antradienį kriptovaliutų rinka paniro į naujas žemumas: bitkoinas tekainuoja 4500 dolerius, o kriptovaliutų kasėjų mėgiamas Eteris (ETH) tekainuoja 137 dolerius – per parą kainos krito 13-15 proc. Rinkos baiminasi institucijų veiksmų prieš kriptovaliutų rinkos dalyvius.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu bendra kriptovaliutų rinkos vertė tesiekia 148 milijardus JAV dolerių, tai mažiausias lygmuo nuo pernai spalio ir pusšešto karto mažiau nei metų pradžioje pasiektų aukštumų metu.

Per savaitę kriptovaliutų rinka nukraujavo ketvirtadaliu, rodo „coinmarketcap.com“ duomenys.

Bitkoino kaina antradienį 12.40 val siekė apie 4500 dolerių, arba 15 proc. mažiau nei pirmadienį – tai pats žemiausias lygis per daugiau nei metus. Eteris pinga 13 proc., iki 137 dolerių.

Didžiausią nuosmukį patiria nuo bitkoino atskilusi kriptovaliuta „Bitcoin Cash“ – jos kaina krito kone 40 proc., iki 224 dolerių, taip rinka reaguoja į paskelbtą valiutos skilimą į dvi atšakas. Ši kriptovaliuta skilo į „Bitcoin ABC“ ir „Bitcoin SV“

„Kripto-skerdynės tęsiasi. Atrodo, kad reikalai tampa vis prastesni. Kur iniciatyvos pirkti? Neatrodo, kad šioje rinkoje artėja dugnas“, – „The Guardian“ teigia „Markets.com“ vyriausiasis rinkų analitikas Neilas Wilsonas.

Penktadienį JAV Vertybinių popierių ir biržų komisija ėmėsi veiksmų prieš du startuolius, kurie paskelbė apie pirminį žetonų platinimą, vadinamąjį ICO. Bendrovės „Airfox“ ir „Paragon Coin“ taip planavo pritraukti lėšų, tačiau savo kripto-žetonų neregistravo kaip vertybinių popierių pasiūlymo. Bendrovės sutiko sumokėti baudas.

Kriptovaliutų kainų nuosmukį kursto ir nauji įspėjimai iš Europos centrinio banko valdybos nario Benoito Coeure’o. Jis citavo ekonomistą Agustiną Carstensą, kuris teigė, kad „Bitkoinas, paprastai tariant, yra burbulas, Ponzi schema ir ekologinė nelaimė“.

„Bitkoinas buvo itin protinga idėja. Deja, ne kiekviena protinga idėja yra gera idėja. Daugeliu atveju, bitkoinas yra praėjusios finansų krizės velnio išpera“, – „Bloomberg“ agentūrą cituoja „CNBC Money“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius