-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Blogos dienos kriptorinkai – bitkoino ir eterio vertė kirto dvi svarbias ribas

Jau kurį laiką finansų rinkose besitęsiantis pesimizmas palietė ir kriptovaliutas. Pagrindinės jų - bitkoinas ir eteris per savaitę neteko daugiau nei trečdalio savo vertės ir toliau smunka žemyn.
Eteris ir bitkoinas
Eteris ir bitkoinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį bitkoinas pirmą kartą nuo 2020 m. lapkričio palindo ne tik po 20 tūkst., tačiau taip pat ir 19 tūkst. JAV dolerių riba. Tuo metu antra pagal kapitalizaciją kriptovaliuta eteris nukrito žemiau simbolinės 1 tūkst. JAV dolerių ribos.

Savaitė tiek šioms dviems kriptovaliutoms, tiek visai kriptorinkai buvo labai prasta. Bitkoino vertė per septynias dienas nukrito 32 proc., o eterio – 35 proc.

Didžiausią savo vertę bitkoinas pasiekė 2021 m. lapkritį, kai jo kaina viršijo 64 tūkst. JAV dolerių. Tad nuo savo piko, nepraėjus nė metams, bitkoinas jau prarado apie 68 proc. vertės.

Portalo coinmarketcap.com duomenimis, visa kriptorinkos vertė šeštadienį siekė apie 844 mlrd. JAV dolerių. Tai – beveik 5,3 proc. mažiau nei vakar.

Ypatingą susidomėjimą kriptovaliutų rinka pajuto per pandemiją, kai gyventojai daugelyje pasaulio šalių sukaupė daugiau santaupų nei įprastai ir ėmė ieškoti kur pinigus išleisti. Šalia vartojimo prekių jų akiratyje atsidūrė ir įvairios investicijos. Investicijas JAV paskatino ir pandemijos metu dalinti pinigai namų ūkiams, siekiant bent dalinai kompensuoti dėl COVID-19 sustojusią ekonomiką.

Tačiau dabar vyraujantis finansinis neužtikrintumas, kurį sukėlė karas Ukrainoje, didėjančios palūkanų normos, infliacija lemia, kad investuotojai ieško mažiau rizikingo turto. Dėl šios priežasties krenta akcijų rinkos, o kartu su jomis – ir kriptovaliutos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius