Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Brandiems inovacijų klasteriams stiprinti – 7 mln. eurų iš ES

Vilnius, vasario 14 d. (BNS). Lietuvoje veikiantiems aukšta pridėtine verte paremtiems brandiems inovacijų klasteriams bus skiriama 7 mln. eurų Europos Sąjungos parama.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Numatoma skatinti klasterių tarpvalstybinį bendradarbiavimą, tarptautinių mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų projektų rengimą ir galimybę dalyvauti juose, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Ši priemonė skirta inovacijas kuriančių klasterių augimui ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu sustiprinti“, – pranešime teigė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Dėl finansavimo projektams gali kreiptis klasterių koordinatoriai. Projektams Vidurio ir vakarų Lietuvos regione skiriama iki 4 mln. eurų, o Sostinės regione – iki 3 mln. eurų. Didžiausias galimas finansavimas projektui – 750 tūkst. eurų.

Projektų įgyvendinimo planus priima Inovacijų agentūra, juos galima teikti iki birželio 21 dienos.

Klasteris – tai įmonių bei mokslo ir studijų institucijų grupė, veikianti partnerystės principu, o aukšta pridėtine verte paremtas brandus inovacijų klasteris – tas, kurio nariai vykdo bendras veiklas daugiau nei penkerius metus ir turi bent penkis nepriklausomus narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius