Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brexit“ – smūgis svaro kursui ir britų drabužių spintoms

Vis labiau Didžiojoje Britanijoje kaistantys debatai dėl šalies narystės ES jau turėjo neigiamą įtaką šalies valiutai svarui, kuris JAV dolerio atžvilgiu nusilpo smarkiausiai nuo 2009 m. Analitikai perspėja, kad silpnėjimas dar tik prasideda ir perspėja, kad jis gali turėti netikėtą išdavą – žymiai išaugsiančias britų išlaidas drabužiams.
Didžiosios Britanijos svarai sterlingų
Didžiosios Britanijos svarai sterlingų / 123rf.com nuotr.

Kaip rašo naujienų svetainė bloomberg.com, Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos tinklai už produktus iš Kinijos ir Pietų Azijos gamyklų dažniausiai atsiskaito tik JAV doleriais.

Nors dauguma prekybos tinklų yra apdraudę mokamą valiutą nuo šešių iki devynių mėnesių į priekį, tačiau finansų analitikai prognozuoja, kad svaro kursui ir toliau krentant, tai gali skausmingai atsiliepti drabužių kainoms mažmeninės prekybos rinkoje. 

Pirmąjį XXI a. dešimtmetį britai mėgavosi defliacijos lemtomis žemomis drabužių kainomis, prie kurių prisidėjo ir gamybos perkėlimas į besivystančias rinkas. Drabužių kainos šiek tiek šoktelėjo į viršų tik prieš šešerius metus, o to priežastimi tapo išaugusi medvilnės kaina.

Finansinių paslaugų bendrovės UBS analitikai teigia, kad vidutiniškai Didžiosios Britanijos buities reikmenų ir drabužių prekybos tinklai net tris ketvirtadalius prekių importuoja iš tiekėjų Kinijoje ir Pietų Azijos šalyse.

Nors ypač pigiais drabužiais vartotojus masinantys Didžiosios Britanijos prekybos tinklai ir gali toliau bandyti išlaikyti savo vartotojų srautus savo pelno sąskaita, tačiau, akivaizdu, kad taip elgsis ne visos bendrovės.

Visa tai reiškia tik vieną dalyką ateityje – kainų etiketes su didesniais skaičiais.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius