-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarija po nelaimės Italijoje renovuos tiltus

Po Italijos šiauriniame Genujos mieste įvykusios viaduko greitkelyje griūties Bulgarija nusprendė renovuoti daugiau kaip 200 tiltų.
Italijoje sugriuvo greitkelio viadukas
Italijoje sugriuvo greitkelio viadukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Regioninės plėtros ministras vyriausybės posėdyje pareiškė, jog iš viso 211 tiltų, kurių dauguma buvo pastatyti prieš 35–40 metų, yra prastos būklės, parodė ketvirtadienį paskelbtas posėdžio protokolas.

Ministras pirmininkas Boikas Borisovas pareiškė, kad visus juos būtina renovuoti ir sutvirtinti.

„Nesvarbu, ar tai bus finansuojama paskolomis, kurios bus grąžinamos iš rinkliavų surenkamais pinigais, ar mes už tai mokėsime iš biudžeto – noriu, kad visi jie vienu metu būtų renovuoti“, – pareiškė jis trečiadienį įvykusiame posėdyje.

Bulgarija – skurdžiausia Europos Sąjungos (ES) šalis – ne vieną dešimtmetį gauna Europos finansinę pagalbą savo infrastruktūros modernizavimui.

Šalis yra beveik keturis kartus didesnė negu Belgija, tačiau turi tik 777 kilometrus greitkelių, kurių didžioji dalis yra prastos būklės.

Genujoje antradienį netikėtai sugriuvo apie 200 metrų ilgio viaduko ruožas. Nuolaužos ir daugiau kaip 30 transporto priemonių nukrito ant apačioje esančių geležinkelio bėgių. Per šią nelaimę žuvo mažiausiai 39 žmonės ir dar 16 buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius