Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalis lietuvių mėgausis ilguoju savaitgaliu: kiek tomis dienomis kainuos nakvynė kurortuose?

Kai kurie tautiečiai per Vėlines planuoja važiuoti ne aplankyti artimųjų kapų, o į kurortus pailsėti. Pasak turizmo atstovų, žmonės domisi, kokie renginiai vyks artėjantį savaitgalį, nes šįmet šis laikas sutaps ir su moksleivių rudens atostogomis. 15min pasidomėjo, kiek tektų išleisti nakvynei populiariausiuose šalies kurortuose ilgąjį savaitgalį.
ruduo birstone pavakarys-5
Ruduo Birštone / Birštono TIC nuotr.

Dirbantieji, šiemet pasiėmę laisvą dieną spalio 31 d., turės net penkias laisvas dienas – nuo šeštadienio iki pat trečiadienio.

Ilgasis savaitgalis sutaps ir su mokinių rudens atostogomis – šios prasidės spalio 31 dieną, tad motyvacija ilgąjį savaitgalį praleisti ne namuose daliai lietuvių, panašu, tik sustiprės.

15min pasidomėjo, už kokią kainą nakvynę penkioms naktims gali užsisakyti du žmonės Palangoje, Nidoje, Birštone ir Druskininkuose Booking.com platformoje.

Kiek kainuoja rudenį apsistoti Palangoje?

Jei vasarą paskutinės minutėms pasiūlymams Palangoje tenka išleisti nemažai pinigų, atvėsus orams galima rasti kur kas kišenei patrauklesnių pasirinkimų.

Žemiausia kaina, už kurią galima gauti nakvynę Booking.com minimomis dienomis – 158 eurai (taigi, nakčiai – 39,5 euro). Už šią sumą galima apsistoti svečių namuose su visais patogumais. Apgyvendinimo įstaiga nuo paplūdimio nutolusi 800 metrų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vakaras prie jūros
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vakaras prie jūros

Palangoje yra ir daugiau pasiūlymų, kurių kaina siekia iki 200 eurų. Išleidus šią sumą, galima apsistoti privačių nuomotojų valdomuose apartamentuose, kuriuos nuo paplūdimio skirs 450 metrų –1,4 km. Juose galima rasti visus būtinuosius patogumus, o kai kuriais atvejais – ir balkoną.

Jeigu norite pailsėti patogiau, pavyzdžiui, apsistoti vietoje, kurioje gausite pusryčius, teks mokėti daugiau. Apsistojus vienoje iš vilų penkioms naktims, tai atsieis 291 eurą (58,2 euro nakčiai). Kitose vidutinio brangumo apgyvendinimo vietose, kuriose gausite pusryčius, teks išleisti 300–475 euro (taigi, vienai nakčiai – 60–95 eurai).

Apgyvendinimo įstaigų, kuriose galima rasti šiuo metų laikų veikiantį sveikatingumo centrą ar pirtį, nėra daug. O jei ir rasite – tai tikrai neatsieis pigiai. Pavyzdžiui, viename iš viešbučių penkioms naktims su galimybe lankytis SPA teks mokėti 897 eurus (su įskaičiuotais pusryčiais). Taigi, už vieną naktį teks pakloti 179,4 euro.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Saulėta diena Palangoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Saulėta diena Palangoje

Kitame penkių žvaigždučių viešbutyje, kuriame veikia SPA, išleisite 856 eurus (172,2 euro nakčiai).

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė, komentuodama užimtumą Palangoje ilgąjį savaitgalį, akcentavo, kad pagyvėjimas išties jaučiamas.

„Kaip ir kiekvienais metais prieš ilgąjį savaitgalį, prieš vaikų atostogas visada būna didesnis susidomėjimas Lietuvos kurortu. Daugelis susiplanuoja ir papildomas atostogas, tad ir šie metai neišsiskiria. Žmonės domisi, klausia mūsų, kokie renginiai vyksta šį savaitgalį“, – 15min teigė R.Kmitienė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė

Ji nedrįso svarstyti, ar dėl išaugusios infliacijos dalis lietuvių planų važiuoti į populiariausią šalies kurortą atsisakys.

„Gavus mokesčius už šį mėnesį, situacija darysis aiškesnė. Kol kas žmonės planuojasi, o kaip bus toliau – matysime. Mums kiekviena diena yra iššūkis, tiek verslui, tiek kurortams, nes esame priklausomi nuo atvykstančių svečių“, – kalbėjo pašnekovė.

Nidoje pigiausia nakvynė – už 200 eurų

Vasarą Nida gąsdina poilsiautojus aukštomis kainomis, tačiau šiuo metu patrauklių pasiūlymų dar galima rasti, nors ketvirtadienio rytą 80 proc. apgyvendinimo įstaigų laisvų vietų jau nebeturėjo.

Tiesa, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ turizmo vadybininkė Kristina Vaičiūnė sakė, kad viešbučiai pastebėjo, jog kambarius svečiai rezervuojasi ne visam savaitgaliui, o vienai ar kelioms dienoms.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Nida
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Nida

„Kainos klasifikuojamose apgyvendinimo įstaigose varijuoja, standartinis dvivietis atsieis 55–159 eurus už naktį, apartamentai 60–279 eurų už naktį. Kainos priklauso ir nuo apgyvendinimo įstaigos klasės, ir nuo papildomų paslaugų, kurias teikia apgyvendinimo įstaiga – ar tai būtų pusryčiai, baseinas, pirčių kompleksas“, – 15min sakė K.Vaičiūnė.

Ji nurodė, kad sunku pasakyti, kiek bus sulaukta paskutinės minutės užsakymų, tačiau jų dar tikrai gali būti.

Mažiausia kaina, kurią išleisite nakvynei Nidoje, yra 200 eurų (40 eurų nakčiai). Už šią sumą tebėra likę du pasiūlymai (vienu atveju poilsio namai, kuriuose apsistosite, nuo paplūdimio bus nutolę 350 metrų, kitu – 1,8 kilometro).

Norėdami apsistoti erdvesniame, 48 kv. metrų būste, mokėsite 257 eurus (51,4 euro už vieną naktį). Pušyne įsikūrusiuose svečių namuose galima rasti visus reikiamus patogumus. Nuo Kuršių marių apartamentai nutolę 150 metrų.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nida
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nida

Kiek daugiau teks išleisti norint apsistoti naujai įrengtuose apartamentuose. Pavyzdžiui, penkių naktų nakvynė vieno miegamojo apartamentuose kainuos 333 eurus (nakčiai – 66,6 euro). Iki paplūdimio teks paėjėti 1,6 kilometro, iki centro – 150 metrų.

Jei norite apsistoti dviviečiame numeryje su vaizdu į sodą, tai atsieis 450 eurų (nakčiai – 90 eurų). Papildomas patogumas – svečiai gali naudotis kepsnine. Iki Baltijos jūros teks žingsniuoti 2 kilometrus.

Brangiausia nakvynė Nidoje penkioms naktims įkainota 1131 euro (nakčiai – 226,2 euro). Tiesa, apartamentuose gali apsistoti 8 žmonės, čia yra sauna, terasa, atsiveria vaizdas į jachtų klubą.

Ką siūlo Druskininkai?

Pietų Lietuvos kurortai taip pat nestokoja dėmesio vėsiuoju sezonu. Druskininkuose ilgąjį savaitgalį 88 proc. vietų jau užimtos, tačiau vis dar galima rinktis iš kelių dešimčių pasiūlymų.

Pigiausia nakvynė ilgajam savaitgaliui kainuotų 130 eurų (nakčiai – 26 eurus). Tiesa, iki centro ir įvairių lankytinų objektų teks nužingsniuoti 4 kilometrus. Kitame numeryje už tą pačią kainą galite apsistoti apartamentuose, kurie iki centro bus nutolę vienu kilometru.

123rf.com/Druskininkai
123rf.com/Druskininkai

Už 455 eurus (91 eurą nakčiai) galima apsistoti 22 kv. metrų dydžio viešbučio apartamentuose. Šalia – Druskininkų vandens parkas.

Už dviejų miegamųjų apartamentus Druskininkuose ilgajam savaitgaliui tektų mokėti 478 eurus (95,6 euro nakčiai). Dar už kitus apartamentus svečiai mokėtų 505 eurus (101 eurą), tačiau apsistoti juose galėtų 4 žmonės.

Daugiausiai ilgąjį savaitgalį tektų mokėti apsistojus beveik 100 kv. metrų ploto apartamentuose – 1188 eurus (237,6 euro už vieną naktį).

Birštone – vos 7 laisvos vietos

Kitame pietų Lietuvos kurorte – Birštone – panašu, artėjantį savaitgalį svečių netrūks. Čia apgyvendinimo įstaigose jau užimta apie 90 proc. vietų, galima rinktis iš vos 7 pasiūlymų.

Mažiausia kaina, kurią tektų mokėti apsistojus ilgajam savaitgaliui – 167 eurai (33,4 euro nakčiai). Iš numerio atsiveria vaizdas į sodą, yra kiemelis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Birštonas – kurortinis miestas Lietuvos pietuose, Kauno apskrityje.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Birštonas – kurortinis miestas Lietuvos pietuose, Kauno apskrityje.

Kitose apgyvendinimo įstaigose galima apsistoti jau už ženkliai didesnę kainą, jose teks mokėti 295–390 eurų (nakčiai – 59–78 euro). Iš kai kurių atsiveria vaizdas į upę, galima rasti terasą.

O už 406 eurų galima apsistoti trijų miegamųjų name su kiemeliu ir terasa.

Brangiausio likusio pasiūlymo vertė – 570 eurų. Už šią sumą galima apsistoti keturviečiame numeryje sodyboje, čia yra kiemelis, galima naudotis lauko kepsnine.

Svečių laukia ir kaimo turizmo sodybos

Norinčius pailsėti ilgąjį savaitgalį pasiruošusios priimti ir kaimo turizmo sodybos. Tiesa, jas vienijančios asociacijos vadovė Agnė Vaitkuvienė sakė, kad sodybos tikisi paskutinės minutės pasiūlymų, nes žmonės paprastai laukia gerų orų prognozių ir tik tada rezervuojasi nakvynę.

„Tokiu metu sulaukiame žmonių, kurie važiuoja į kitą regioną lankyti giminaičių, kapų ir nakvynę kaimo turizmo sodyboje pasirenka kaip pigesnę alternatyvą“, – 15min sakė Lietuvos kaimo turizmų asociacijos vadovė A.Vaitkuvienė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Agnė Vaitkuvienė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Agnė Vaitkuvienė

Jos teigimu, šįmet kaimo turizmo sodybos kainas kėlė du kartus – pavasarį, pasibaigus pandemijai, ir rudenį, kai išaugo elektros kainos. Tad iš viso kainos pakilo apie 20 proc.

„Kaimo turizmas geras tuo, kad jis yra įvairus, paprastesnės kaimo sodybos yra pigios. Jos neturi galimybių kelti kainų, nes jų klientai yra žmonės, turintys mažesnes pajamas. Pakėlus kainas, jie nebeatvažiuos. Kiek kalbėjau su šeimininkais, dalis sodybų nepakėlė kainų. Tad natūralu, kad dabartinėje situacijoje jos yra labai pigios“, – kalbėjo asociacijos vadovė.

Pašnekovė taip pat nurodė, kad dabar labai pasikeitė klientų rezervavimo įpročiai – dažniau rezervuojamasi paskutinę minutę, jei orai prasti, svečiai užsisako nakvynę su pirtimi, o ryte grįžta į miestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius