Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Daugiausiai turto per metus praradę Rusijos milijardieriai: kas jie?

Iš viso tik 13-os iš 110 Rusijos milijardierių, patenkančių į „Forbes“ sudarytą sąrašą, turtas per metus sumažėjo. Kartu jie neteko 8,5 mlrd. dolerių. Daugiausiai turto prarado Pavelas Durovas, kurio turtas sumažėjo 3,6 mlrd. dolerių, rašoma rusiško „Forbes“ tinklalapyje. Štai kuriems kitiems Rusijos milijardieriams metai buvo nesėkmingiausi.
Pavelas Durovas
Pavelas Durovas / Scanpix/AP Photo/Tatan Syuflana, File\

Praėjusieji metai, kai Rusija užpuolė Ukrainą, daugumai Rusijos milijardierių buvo sėkmingi: į naująjį „Forbes“ sąrašą pateko 110 verslininkų, o prieš metus jų buvo 88.

Tačiau yra ir tokių, kurių turtas per metus sumažėjo. Kaip matyti naujausiame „Forbes“ reitinge, 13 Rusijos milijardierių per metus kartu prarado 8,5 mlrd. dolerių.

Priežastys – ne tik tarptautinės sankcijos Rusijai, paveikusios dalį turtuolių, bet ir akcijų rinkų kritimas. Nuo 2022 m. kovo vidurio iki 2023 m. kovo vidurio S&P indeksas nukrito 8 proc., „Nasdaq“ – 13 proc., rašo rusiškasis „Forbes“. Tad labiausiai tai pajuto tie Rusijos milijardieriai, kurių kurių turtai sukauptas užsienyje ar kyla iš investicijų.

Bendras visų pasaulio milijardierių turtas sumažėjo 500 mln. dolerių – iki 12,2 trln. dolerių.

Ką palietė labiausiai?

Prasčiausi metai buvo Pavelui Durovui, žinučių programėlių „Vkontakte“ ir „Telegram“ įkūrėjui, kuris per metus prarado 3,6 mlrd. dolerių – jo turtas 2023 metais siekia 11,5 mlrd. dolerių.

P.Durovas, prieš 15 metų nesutikęs Kremliui atskleisti vartotojų informacijos, pabėgo iš Maskvos ir gyvena Dubajuje. Iš trečios vietos „Forbes Russia“ 2022 m. reitinge milijardierius nukrito į dešimtąją.

Kita vertus, P.Durovas nenori būti vadinamas rusu – jo atstovas anksčiau „Forbes“ tvirtino, kad verslininkas paliko Rusiją prieš daugybę metų ir neketina grįžti. Be to, jis teigė tapęs Prancūzijos piliečiu.

Antroje vietoje pagal daugiausiai prarasto turto atsiduria Leonidas Boguslavskis, kurio valdomo turto vertė susitraukė 1,1 mlrd. dolerių – iki 3,6 mlrd. dolerių. L.Boguslavskio fondai valdo 125 Europos, Amerikos ir Azijos IT bendrovių akcijas. Daugelio jų kaina per pastaruosius metus sumažėjo.

Žaidimų kūrėjos „Playrix“ savininkai broliai Dmitrijus ir Igoris Buchmanai per metus prarado po 1,1 mlrd. dolerių kiekvienas – jų turtas siekia po 7 mlrd. dolerių.

Tuo tarpu Farhadas Achmedovas neteko 0,6 mlrd. JAV dolerių (jo turto vertė siekia 1,1 mlrd. dolerių), Olegas Boiko – 0,2 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius