-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK parengė teisės aktų paketą, skirtą sukurti vandenilio rinką Europos Sąjungoje

Europos Komisija parengė teisės aktų paketą, skirtą dekarbonizuoti Europos dujų rinką ir sukurti vandenilio rinką Europos Sąjungoje, įgyvendinant Žaliojo kurso strategiją.
Vandenilis (Shutterstock nuotrauka)
Vandenilis (Shutterstock nuotrauka)

„Šiandienos pasiūlymais sudarysime sąlygas ekologiškam perėjimui mūsų dujų sektoriuje, skatindami „švarių“ dujų naudojimą. Pagrindinis šio perėjimo elementas yra konkurencingos vandenilio rinkos su specializuota infrastruktūra sukūrimas. Norime, kad Europa būtų pirmoji pasaulyje, įdiegusi rinkos taisykles šiam svarbiam energijos šaltiniui ir jo saugojimui“, – EK pranešime cituojama už energetiką atsakinga Europos Komisijos narė Kadri Simson.

EK patikslino, kad naujosios taisyklės leis sukurti reikiamą investicinį klimatą ir sąlygas vandenilio infrastruktūros plėtrai, įskaitant prekybą su trečiosiomis šalimis.

Tikimasi, kad naujosios taisyklės palengvins mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių dujų patekimą į dujotiekio sistemas sumažinant dujų perdavimo tarifus, panaikinant tarpvalstybinius tarifus ir sukuriant mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių dujų sertifikavimo sistemą. Taip bus atsižvelgta į dujų anglies pėdsaką.

Be to, naujosios taisyklės garantuos lengvesnį energijos tiekėjo keitimą, kaip jau yra praktikuojama elektros rinkoje, kad vartotojai galėtų geriau palyginti kainas, sąskaitas ir rinktis mažai anglies dioksido išskiriančių dujų tiekimą, o ne iškastinį kurą.

2019 metų pabaigoje Europos Komisija pristatė Žaliąjį kursą – planą, kuriuo numatoma iki 2050 metų Europą paversti pirmąja klimato kaitos atžvilgiu „neutralia“ teritorija. Atsižvelgdama į tai, Europos Sąjunga visų pirma planuoja įvesti anglies dioksido mokestį importui iš šalių, kuriose anglies dioksido reguliavimas yra ne toks griežtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius