Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES turėtų išbraukti Šveicariją iš „pilkojo“ mokesčių rojų sąrašo

Europos Sąjunga (ES) greičiausiai išbrauks Šveicariją iš vadinamojo pilkojo mokesčių rojų sąrašo, parodė dokumentas, su kuriuo pavyko susipažinti naujienų agentūrai AFP.
Ronos ir Arvo Santaka
Šveicarija / 123rf.com nuotr.

Šveicarija bus pašalinta iš šio sąrašo, jeigu tokiam pasiūlymui ketvirtadienį Liuksemburge įvyksiančiame susitikime vienbalsiai pritars visų 28 ES valstybių narių finansų ministrai.

Šveicarija į „pilkąjį“ sąrašą įtraukta nuo 2017 metų gruodžio, kai šis sąrašas buvo sudarytas. Šalis į sąrašą pateko dėl to, jog buvo nuspręsta, kad jos mokesčių taisyklės yra netinkamos, tačiau ji įsipareigojo jas pertvarkyti.

Dabar „būtinos reformos buvo patvirtintos ir paskelbtos Oficialiajame leidinyje, todėl šalis turi būti pašalinta“ iš sąrašo, rašoma dokumente.

Manoma, jog iš „pilkojo“ sąrašo bus išbrauktos dar keturios šalys: Albanija, Kosta Rika, Mauricijus ir Serbija.

O Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) ir Maršalo Salos bus pašalinti iš „juodojo“ mokesčių rojų sąrašo, kuriame liks tik devynios šalys arba teritorijos, priskiriamos prie nebendradarbiaujančiųjų mokesčių klausimais kategorijos: Amerikos Samoa, Belizas, Fidžis, Guamas, Omanas, Samoa, Trinidadas ir Tobagas, Jungtinių Valstijų Mergelių salos ir Vanuatu.

ES finansų ministrai šiuos sąrašus parengė po kelių skandalų, įskaitant vadinamąjį „Panama papers“ skandalą ir „LuxLeaks“, tikėdamiesi paskatinti šalis aktyviau kovoti su tarptautinių korporacijų ir turtuolių mokesčių vengimu.

Į „juodąjį“ sąrašą įtrauktoms šalims taikomos ribotos sankcijos: iš esmės yra įšaldoma joms teikta Europos pagalba arba plėtros finansavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius