Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos aludariai: prekyba Latvijos pasienyje toliau plečiasi

Estijos alaus gamintojų asociacija tvirtina, kad prekyba alkoholiniais gėrimais Latvijos pasienyje, smarkiai pagyvėjusi po staigaus alkoholio akcizų padidinimo Estijoje, toliau plečiasi.
Parduotuvė
Asociatyvi nuotrauka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jos surinktais duomenimis, per keturis šių metų mėnesius Latvijos pasienyje su Estija alaus ir silpnųjų alkoholinių gėrimų parduota 40 proc. daugiau nei prieš metus.

„Mes ir toliau tvirtiname, kad ši prekyba išlieka aktyvi ir plečiasi tik dėl ekonominių, o ne emociniai ar įdomių kelionių į Latviją priežasčių. Ji gali išnykti tik sumažinus mokesčius Estijoje“, – pabrėžė asociacijos vykdomasis direktorius Peeteris Vorkas.

Estijos aludariai prognozuoja, kad per visus šiuos metus metus Latvijos pasienyje bus parduota beveik 40 proc. Estijoje per metus parduodamo alaus kiekio.

„Per metus Latvijos pasienyje su Estija atidarytos septynios naujos parduotuvės, orientuotos į alkoholio turistus. Prekybos galimybes plečia ne tik šios rinkos senbuviai – aktyviai kuriasi nauji jos dalyviai“, – pridūrė P.Vorkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius