Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos valstybės skolos ir BVP santykis išliko mažiausias Europos Sąjungoje

Pirmąjį 2019 metų ketvirtį Estijos valstybės skolos santykis su bendruoju vidaus produktu (BVP) išliko mažiausias  Europos Sąjungoje, tuo tarpu Graikijoje šis santykis buvo didžiausias.
Dvejų eurų monetos
Dvejų eurų monetos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Estija Graikija

Estijos valdžios sektoriaus skolos ir BVP santykis pirmąjį ketvirtį buvo 8,1 proc. ir jis buvo mažiausias Europos Sąjungoje. Po Estijos rikiavosi Bulgarija, kur šis santykis siekė 21,2 proc., ir Liuksemburgas su 21,3 procento.

Didžiausias valdžios sektoriaus skolos ir BVP santykis pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo užregistruotas Graikijoje – 181,9 procento. Antrą vietą pagal šį rodiklį užėmė Italija – 134 proc., ir Portugalija – 123 procentai.

2019 metų pirmojo ketvirčio pabaigoje euro zonoje valdžios sektoriaus skolos ir BVP santykio vidurkis siekė 85,9 proc. ir buvo 1,2 proc. mažesnis palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Europos Sąjungoje šis santykis per metus sumažėjo 0,9 procentinio punkto iki 80,7 procento.

Valstybės skolos ir BVP santykis pirmąjį metų ketvirtį išaugo penkiose ES valstybėse narėse, sumažėjo 21-oje ir išliko nepakitęs vienoje valstybėje narėje.

Didžiausias šio rodiklio mažėjimas per metus įvyko Slovėnijoje, kur jis nukrito 7,6 procentinio punkto, labiausiai padidėjo Kipre – čia šis rodiklis padidėjo 12,2 procentinio punkto. Estijos skolos ir BVP santykis sumažėjo 0,9 procentinio punkto.

2019 metų pirmojo ketvirčio pabaigoje euro zonoje skolos vertybiniai popieriai sudarė 81,1 proc. bendros valdžios sektoriaus skolos, paskolos – 15,8 proc., valiuta ir indėliai – 3,1 procento.

Europos Sąjungoje šie rodikliai buvo atitinkamai 81,9 proc., 13,9 proc. ir 4,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius