Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos investuotojai su viltimi laukia sankcijų Rusijai panaikinimo

Investuotojai iš viso pasaulio, o ypač Europos, turintys glaudžius dalykinius ryšius su Maskva ir Sankt Peterburgu, su viltimi laukia dienos, kuomet ES panaikins sankcijas Rusijai, rašo žurnalas „Forbes“.
Maskva
Maskva / Scanpix/Sputnik nuotr.

Investuotojai tikisi, kad sankcijos bus atšauktos jau šių metų liepą.

Tiesa, teigti, kad sankcijų panaikinimas trumpuoju laikotarpiu pakeis Rusijos ūkio būklę, negalima, bet investuotojams tai būtų svarbus šių metų įvykis.

Pirmadienį naujienų agentūra „Bloomberg“ pranešė, kad JAV Valstybės sekretorius Johnas Kerry pastaruoju metu labiau palinko į Maskvos, o ne Kijevo pusę.

Berlynas savo ruožtu taip pat yra labiau užsiėmęs pabėgėlių krizės, o ne Rusijos ir Ukrainos santykių reguliavimu.

Kai kurie ekspertai įsitikinę, kad Rusijos kova su Sirijoje veikiančiais džihadistais padėjo Maskvai užkariauti kai kurių Europos politikų širdis. Tikėtina, kad tokiu būdu Kremlius į savo pusę gali palenkti J.Kerry, nepaisant to, kad Vašingtone nėra vieningos nuomonės dėl santykių su Rusija kurso.

Dėl įtemptos geopolitinės situacijos, dauguma Vakarų bendrovių per pastaruosius pusantrų metų paliko Rusiją. Tačiau beveik niekas neabejoja, jog sankcijų panaikinimo atveju šie investuotojai grįš.

Vis dėlto, negalima atmesti ir tokios galimybės, kad Vašingtonas ir Briuselis nuspręs, kad sankcijos Rusijai dar turėtų galioti visus šiuos metus.

„Nestatyčiau už tai, kad sankcijos bus atšauktos liepą“, – tvirtina JAV įsikūrusios makroekonominių tyrimų bendrovės „Bretton Woods Research“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius