Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FED sprendimo pasekmes savo kišenėse amerikiečiai pajus netrukus

JAV Federalinei rezervų sistemai (FED) ketvirtadienį pirmą sykį nuo 2006 m. padidinus bazinę palūkanų normą, tai netruks pajusti tiek paprasti gyventojai, tiek investuotojai, rašo naujienų svetainė cnbc.com.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

0,25 proc. pakeltą palūkanų normą pajaus milijonai amerikiečių šeimų. Kiekvienas kreditinės kortelės ar kaupiamosios sąskaitos turėtojas, arba žmogus, planuojantis įsigyti automobilį arba namą, dabar apie šiuos ateities planus turėtų gerai pamąstyti.

0,25 proc. pakeltą palūkanų normą pajaus milijonai amerikiečių šeimų.

Kaip rašo nbcnews.com, FED sprendimo pokyčius pajaus tie amerikiečiai, kurie paėmę paskolas būstui su nefiksuota palūkanų norma. Pastariesiems teks kas mėnesį plačiau atverti pinigines.

Tiesa, banke taupomąsias sąskaitas turintys žmonės taip pat pagaliau sulauks didesnių palūkanų už laikomus pinigus.

Po FED sprendimo nemažai kas sau uždavė klausimą – kur dabar yra geriausia investuoti turimus pinigus?

JAV finansinio konsultavimo bendrovės „Life Planning Partners“ ekspertė Carolyn McClanahan mano, kad dabar amerikiečiai galėtų didesnę savo turimų pinigų dalį investuoti į obligacijas.

Trumpuoju laikotarpiu vertybinių popierių birža išgyvens bumą ir obligacijos įgis nemažą vertę. Vis dėlto, ilguoju laikotarpiu bazinės palūkanų normos pakėlimas akcijų biržoms bus neigiamas.

Dėl šios priežasties, pasak C.McClanahan, investuotojai nori įvertinti savo turimus vertybinių popierių portfelius ir atsisakę dalies turimo nuosavo kapitalo daugiau lėšų investuoti į obligacijas.

Per pastaruosius septynerius metus žemos palūkanos obligacijas pavertė nelabai patrauklia investicija, lyginant su akcijų birža. Tačiau bazinei palūkanų normai išaugus, dalis pinigų iš akcijų biržos nukeliaus obligacijų pirkimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius