Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl JAV palūkanų normos pakėlimo gruodį jau nuspręsta

JAV Federalinis rezervų fondas (FED) tiki, kad šalies ekonomikos sąlygos yra tinkamos gruodžio mėnesį numatomam bazinių palūkanų normos pakėlimui. Dauguma FED narių neabejoja, kad JAV ūkis tikrai atlaikys tokį sprendimą, rašo naujienų svetainė theguardian.com.
JAV Federalinio iždo banko vadovė Janet Yellen
JAV Federalinio iždo banko vadovė Janet Yellen / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį paviešinti spalio pabaigoje vykusio FED posėdžio fragmentai rodo, kad dauguma institucijos narių palaiko sprendimą bazinę palūkanų normą didinti jau šį gruodį.

Kitas FED posėdis numatomas gruodžio 16 d. Pranešama, kad vos keli FED nariai išreiškė susirūpinimą dėl gruodį planuojamo žengti žingsnio.

Paskutiniojo susitikimo metu FED atstovai nusprendė palikti JAV palūkanų normą ties 0 – 0,25 proc. riba, kurioje jos buvo pastaruosius septynerius metus nuo finansinės krizės.

Nuo spalį vykusio susitikimo nemažai FED atstovų atvirai pareiškė, kad dėl palūkanų normos didinimo gruodį yra nuspręsta.

FED vadovė Janet Yellen lapkričio pradžioje Kongresui teigė, kad normos padidinimas gruodį įmanomas, jeigu ekonomika nesusidurs su jokiais naujais iššūkiais.

Niujorko federalinio rezervo prezidentas ir antras pagal įtakingumą JAV bankininkas po J.Yellen Billas Dudley tokiai FED vadovės pozicijai taip pat pritarė.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius