Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 04 /16:21

Prokurorai nustatė, kad buvę „Snoro“ savininkai pasisavino turto už 1,7 mlrd. Lt – 1 mlrd. daugiau, nei manyta iki šiol

Generalinė prokuratūra nustatė, kad buvę „Snoro“ savininkai galėjo pasisavinti gerokai daugiau turto, nei manyta anksčiau. Pirmadienį prokurorai paskelbė, kad bendra pasisavinto turto suma dabar siekia 1,7 mlrd. Lt – 1 mlrd. Lt daugiau.
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiasis prokuroras Simonas Slapšinskas pirmadienį trumpoje spaudos konferencijoje paskelbė, kad penktadienį Generalinė prokuratūra išdavė naują Europos arešto orderį buvusiems „Snoro“ vadovams Raimondui Baranauskui ir Vladimirui Antonovui. Jie šiuo metu yra Londone, kur sprendžiamas jų perdavimo Lietuvai klausimas.

„Europos arešto orderyje detalizuojamos jiems inkriminuojamos nusikalstamos veikos. Buvo atliktas labai didelis darbas“, – pabrėžė prokuroras. 

Anot jo, tai – jau trečias arešto orderis. „Būtina aprašyti inkriminuojamas veikas kaip galima detaliau. Šis reikalavimas buvo įvykdytas“, – pabrėžė jis.

Anot S.Slapšinsko, 1,7 mlrd. Lt – galutinė suma, kurios pasisavinimu įtariami R.Baranauskas ir V.Antonovas.

Prokuroras teigė, kad kuo detaliau Europoros arešto orderyje nurodomos inkriminuojamos veikos, tuo paprasčiau teismui nagrinėti buvusių banko savininkų ekstradicijos klausimą.

Generalinės prokuratūros prokuroro š.m. gegužės 28 d. nutarimais V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl piktnaudžiavimo, banko „Snoras“ didelės vertės turto pasisavinimo, bendrininkavimo, veiklos organizuotoje grupėje, dėl apgaulingo banko „Snoras“ buhalterinės apskaitos tvarkymo organizavimo ir žinomai netikrų dokumentų suklastojimo bei jų panaudojimo.

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas patenkino Generalinės prokuratūros prokuroro prašymą V.Antonovui ir R.Baranauskui paskirti suėmimą pagal naujus įtarimus.

LR generalinis prokuroras Darius Valys įtariamiesiems asmenims pasirašė Europos arešto orderius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius