Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 24 /13:31

Ingrida Šimonytė: „Snoras“ yra nemokus

Detalios informacijos apie „Snoro“ būklę finansų ministrė Ingrida Šimonytė parlamentarams nepateikė, tačiau patikino – banko įsipareigojimai viršija turtą.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Manau, kad daugiau detalių bus galima pateikti vėliau. Banko įsipareigojimai viršija turtą“, – Vyriausybės pusvalandžio metu parlamentarams sakė finansų ministrė.

Kaip teigia naujienų agentūra BNS, laikinasis „Snoro“ administratorius Simonas Freakley siūlo banką likviduoti, rekapitalizuoti, padalyti, pateikiami ir tarpiniai šių siūlymų variantai.

Seimo opozicijos lyderio Valentino Mazuronio paklausta, kodėl yra atidėliojami sprendimai ir ar tikrai banke trūksta mažiausiai milijardo litų vertės vertybinių popierių, I.Šimonytė sakė: „Nesutikčiau su teiginiu, kad sprendimai yra atidėliojami. Lietuvos banko valdyba sprendimą turi priimti iki šiandien dienos pabaigos, tikiuosi, kad tai ir bus padaryta.“

Tiek I.Šimonytė, tiek premjeras Andrius Kubilius sakė, kad verslininkų siūlymas valstybei prisiimti stambiųjų indėlininkų ir kreditorių nuostolius nėra konstruktyvus.

„Valstybės lėšos yra mokesčių mokėtojų lėšos. Noriu paklausti, ar tikrai tomis lėšomis kas nors yra pasiruošęs spręsti tokias problemas, kurias iš dalies sukūrė ir tas verslas, kuris yra registruotas ofšorinėse zonose. Iš 2,5 mlrd. Lt nedraudžiamųjų indėlių „Snore“ nemaža dalis sumų yra būtent toks verslas“, – sakė A.Kubilius.

Trečiadienio vakarą Lietuvos banko valdyba išklausė banko „Snoras“ laikinojo administratoriaus Simono Freakley ataskaitą, kurioje pateikti ir keli banko pertvarkos modeliai. Sprendimas Lietuvos banko valdyboje turėtų būti priimtas vakare.

Išsamiau apie „Snorą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius