Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Intel“ pranešė apie didesnes nei tikėtasi pajamas praėjusį ketvirtį

JAV technologijų bendrovė „Intel“ pranešė apie lūkesčius viršijusias pajamas tuo metu, kai kompiuterių mikroschemų milžinė susiduria su vis didesniu spaudimu sugalvoti būdų, kaip atremti aršią konkurenciją ir patenkinti akcininko aktyvisto reikalavimus.
„Intel“ logotipas
„Intel“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Intel“ teigė, kad per paskutinį praėjusių metų ketvirtį uždirbo 20 mlrd. JAV dolerių pajamų – beveik tiek pat, kiek metais anksčiau, augant asmeninių kompiuterių pardavimams.

Silicio slėnio bendrovė pranešė, kad grynosios pajamos per ketvirtį siekė 5,9 mlrd. JAV dolerių, t. y milijardu JAV dolerių mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

„Intel“ teigė, kad jos valdyba patvirtino dividendų grynaisiais padidinimą iki 1,39 JAV dolerio už akciją – šis žingsnis gali būti laikomas mėginimu palankiai nuteikti investuotoją Danielį Loebą iš „Third Point“, kuris paragino „Intel“ sustiprinti savo silpstančią poziciją lustų rinkoje.

Mes gerokai viršijome savo ketvirčio lūkesčius, pasiekdami penktus iš eilės rekordinius metus.

„Mes gerokai viršijome savo ketvirčio lūkesčius, pasiekdami penktus iš eilės rekordinius metus“, – pranešime apie pajamas kalbėjo netrukus pareigas paliksiantis generalinis direktorius Bobas Swanas.

Visų metų pajamos siekė 77,9 mlrd. JAV dolerių – rekordinį lygį, pranešė bendrovė.

B.Swanas atsistatydins vasario 15 dieną, perduodamas „Intel“ vairą Patui Gelsingeriui.

Bendrovė patyrė smūgį gruodžio mėnesį sulaukusi laiško iš rizikos draudimo fondo „Third Point“, vadovaujamo D.Loebo.

Rizikos draudimo fondas nurodė įmonei apsvarstyti galimybę perleisti dalį savo gamybos operacijų užsakomųjų paslaugų teikėjams, kad neatsiliktų nuo varžovių šiame sektoriuje, pavyzdžiui, Taivane įsikūrusios TSMC ir Pietų Korėjos milžinės „Samsung“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Intel“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Intel“

Tikėtina, kad „Intel“ taip ir padarys, siekdama, kad kai kurie lustų gamybos būdai taptų lankstesni, teigė P.Gelsingeris, dalyvavęs rezultatų pristatymo posėdyje.

„Esu įsitikinęs, kad dauguma mūsų 2023 metais pagamintų produktų bus gaminami bendrovės viduje“, – teigė P.Gelsingeris.

„Tuo pačiu metu, atsižvelgiant į mūsų produktų portfelio dydį, tikėtina, jog pasitelksime išorinius paslaugų teikėjos tam tikroms technologijoms ir produktams gaminti“, – pridūrė jis.

Jis taip pat teigė planuojantis vadovybės pokyčius įmonėje, žadėdamas paskelbti daugiau informacijos, kai perims generalinio direktoriaus pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius