Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išparduoda bitkoinus ir eterį – pasitikėjimą sudrebino kriptovaliutų biržos

Per savaitę ketvirtadaliu atpigusio bitkoino kaina penktadienį krito žemiau 9 tūkst. JAV dolerių ribos, o antra pagal populiarumą kriptovaliuta eteris kainuoja mažiausiai nuo pernai gruodžio – apie 675 JAV dolerius. Išpardavimą sukėlė baimės dėl kriptovaliutų biržų, mat jas griežčiau reguliuoti ėmėsi JAV.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šią savaitę pasirodė gandų, kad viena iš didžiausių kriptovaliutų biržų „Binance“ galėjo nukentėti nuo programišių atakų ir dalis kriptovaliutų pardavimo sandorių galėjo būti nepatvirtinti.

Be to, JAV Vertybinių popierių priežiūros komisija (SEC) pareikalavo, kad kriptovaliutų biržos registruotųsi priežiūrai.

Bitkoinas penktadienį pinga 13 procentų ir kainuoja apie 8750 JAV dolerių, mažiausiai nuo vasario 14 d., rodo „coinmarketcap.com“ duomenys. Prieš savaitę bitkoinas dar kainavo daugiau nei 11 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau pinga ir 10 kitų populiariausių kriptovaliutų.

Eteris pinga 12 proc., iki 675 JAV dolerių, „Ripple“ kainos nuosmukis panašus, ši valiuta kainuoja 0,78 JAV dolerio. O bitkoino atšakos „Bitcoin Cash“ kaina krito žemiau 1000 JAV dolerių ir svyruoja apie 966 dolerius.

Visa kriptovaliutų rinka šiuo metu verta maždaug 350 milijardų JAV dolerių, kai dar vasario pradžioje jos vertė siekė daugiau kaip 820 milijardų. Tiesa, kriptovaliutų rinka buvo ir dar žemesniame taške – šiemet vasario 6 d. visos kriptovaliutos kainavo apie 280 milijardų dolerių.

Staigus bitkoino kainos kritimas penktadienį „užklupo netikėtai“, CNBC teigia kriptovaliutų prekybos įmonės „Cypher Capital“ duomenų mokslininkas Nickas Kirkas.

„Tai gali būti pagirios po SEC naujienų. Tačiau iš tiesų aš manau, kad reguliavimas yra geras dalykas šioje erdvėje“, – tikina N.Kirkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bitkoinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bitkoinas

SEC dar trečiadienį paskelbė, kad biržos, kuriose prekiaujama skaitmeniniu turtu, kuris laikomas vertybiniais popieriais, privalo registruotis komisijoje arba prašyti išimties. SEC nenurodė konkrečiai bitkoinų, dauguma analitikų vertina, kad toks žingsnis skirtas riboti naujai leidžiamų kriptografinių žetonų rinkai.

Dar viena priežastis, lemianti išpardavimą – bankrutavusios Japonijos kriptovaliutų biržos „Mt.Gox“ turtą bankroto administratoriai išparduoda rinkoje. Tai gali lemti didesnę bitkoinų pasiūlą. Bankroto administratorius Nobuaki Kobayashi pranešė, kad jau pardavė 400 milijonų vertės bitkoinų ir „Bitcoin cash“ kriptovaliutos ir planuoja tolesnį turto išpardavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius