Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 15 /16:15

Išsiilgo parduotuvių: po trijų mėnesių duris atvėrę prekybininkai klientų sulaukė iš pat ankstyvo ryto

Nuo pirmadienio, kovo 15 dienos, veiklą gali atnaujinti visos parduotuvės, turinčios įėjimą iš lauko. Prie tokių prekybos vietų kaip „Ikea“, „Senukai“ ir „Pepco“ pirkėjų eilės išsirikiavo nuo pat jų atsidarymo.
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Socialiniuose tinkluose nuo pat ryto pradėjo sklisti nuotraukos, kad prie „Pepco“ parduotuvės sostinės Šeškinės rajone išsirikiavo eilės. Jos nesumažėjo ir popiet.

„Pepco“ savo internetiniame puslapyje nurodė, kad šiuo metu galima apsipirkti 13-oje prekybos tinklo parduotuvių, kurios turi tiesioginius įėjimus iš lauko.

Marta Butkevič, „Pepco“ atstovė patvirtino, kad nuo ryto prekybos tinklas pajuto nemažą pirkėjų srautą ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose.

„Pepco“ yra žemų kainų tinklas, siūlantis prekes visai šeimai ir namams, mūsų pirkėjos dažnai yra mamos su mažais vaikais, tad nieko nuostabaus, kad po 3 mėnesių užsidarymo poreikis mūsų prekėms yra didelis“, – įsitikinusi ji.

M.Butkevič teigimu, eilės prie įėjimų susidarė dėl to, kad į vidų įleidžiama tik tiek pirkėjų, kiek tai leidžia Vyriausybės numatyti reikalavimai – prie įėjimo stovi darbuotojai ir reguliuoja pirkėjų srautus, kad vienam pirkėjui tektų 20 kv/m ploto.

„Parduotuvės viduje taip pat maksimaliai laikomasi numatytų saugumo reikalavimų – pirkėjai yra informuojami apie saugumo reikalavimus, užtikrinami saugūs atstumai prie kasų, dezinfekuojami pirkinių krepšeliai, darbuotojai dėvi apsaugines kaukes, taip pat stebima, kad jas taisyklingai dėvėtų ir patys pirkėjai. Pirkėjų ir ypatingai darbuotojų saugumas mums yra labai svarbu“, – sakė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės

Eilės nusidriekė ir prie „Ikea“ parduotuvės Vilniuje. Renata Dantė, „Ikea“ Korporatyvinės komunikacijos vadovė Baltijos šalims, 15min informavo, kad šiandien buvo atidaryta parduotuvė sostinėje bei prekių užsakymo ir atsiėmimo vietos Kaune ir Klaipėdoje

„Kaip ir iki šiol, atsakingai laikysimės visų saugumo reikalavimų: prie įėjimo bus ribojamas lankytojų skaičius, paskirti darbuotojai bus atsakingi už priežiūrą, kad nesusidarytų lankytojų susibūrimai, visų atvykusių pirkėjų prašysime dėvėti asmenines apsaugos priemones. Tiems, kurie šių priemonių neturės, pasiūlysime savo“, – 15min komentavo ji.

„Moki Veži“ prekybos tinklą valdančios bendrovės „Makveža“ rinkodaros vadovė Eglė Gružauskienė 15min sakė, kad prie parduotuvių nuo pat ankstyvo ryto taip pat rinkosi pirkėjai. Anot jos, tai rodo, kad poreikis statybos, remonto, apdailos bei sodo prekių išties susidarė nemažas.

„Pirkėjai aptarnaujami laikantis visų privalomų saugumo reikalavimų, t.y. suteikiant 20 kv.m. plotą kiekvienam, privalomas kaukių dėvėjimas parduotuvėse bei saugaus atstumo laikymasis.

„Moki Veži“ parduotuvėse sumontuota pirkėjų skaičiavimo sistema, tad srautą reguliuojame stebėdami, na o susidarius didesniam pirkėjų skaičiui, parduotuvės bei apsaugos darbuotojai srautą riboja ir fiziškai. Mažosiose parduotuvėse, srautas reguliuojamas skaičiuojant pirkėjų krepšelius bei vežimėlius“, – aiškino ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės

15min primena, kad praėjusį trečiadienį karantino švelninimą svarsčiusi Vyriausybė nuo pirmadienio leido pradėti dirbti ir toms parduotuvėms, kurių plotas viršija 300 kv. metrų ir kurios turi atskirą įėjimą iš lauko.

Iki šiol galėjo veikti tik parduotuvės, kurių prekybinis plotas neviršija 300 kv. metrų.

PLAČIAU SKAITYKITE: Oficialu: nuo pirmadienio galės dirbti visos parduotuvės, turinčios įėjimą iš lauko, paviljonai turgavietėse ir pirtys sodybose.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės

Taip pat leista atsiverti paviljonams turgavietėse, o turizmo sodyboms – teikti pirčių ir baseino paslaugas vienai šeimai.

Prekybininkai prie įėjimo turi kontroliuoti pirkėjų skaičių. Įeiti vienu metu į prekybos vietą gali tik du asmenys. Taip pat prekybininkai turi prižiūrėti, kad pirkėjai dėvėtų medicininę kaukę ar respiratorių. Be to, turi nepraleisti šalikais veidų prisidengusių ar veido skydelius dėvinčių gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius