Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonijos parduotuvėse atliekamos kratos dėl kartelinio susitarimo prekiaujant uniformomis

Japonijoje, kur tėvams tenka mokėti didelius pinigus už moksleivių uniformas, vietos tarnybos trečiadienį atliko kratas vienoje didžiausių šalies universalinių parduotuvių, kaip įtariama, susitarusioje su konkurentais dėl šių drabužių kainų.
Japonijos vėliava
Japonijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sąžiningos prekybos komisija surengė reidus „Daimaru Matsuzakaya Department Stores“ ir jos dukterinėje įmonėje, patvirtino patronuojančioji bendrovė „J. Front Retailing“.

„Vertiname šią situaciją labai rimtai, ir visokeriopai bendradarbiausime su inspektoriais“, – nurodoma trumpame „J. Front Retailing“ pareiškime.

Įtariama, kad šis parduotuvių tinklas buvo susimokęs su keliais vietos prekybos įmonėmis išlaikyti aukštas kainas drabužiams, kurie tiekiami penkioms valstybinėms mokykloms Japonijos centriniame Aičio regione.

Japonijoje uniformomis dažnai prekiauja vos kelios mokyklų pasirinktos įmonės.

Uniformos neretai būna brangesnės nei paprasti drabužiai: vienas komplektas gali kainuoti apie 30–35 tūkst. jenų (250–270 eurų).

Trečiadienio reidas buvo surengtas nagrinėjant kelias antimonopolinijos bylas dėl Japonijos plačios ir tradicijų besilaikančios uniformų pramonės įtartinos veiklos.

Daugelis Japonijos mokyklų reikalauja, kad jų mokiniai vilkėtų jų nustatytas išskirtines uniformas. Jas taip pat dėvi nemažai darbuotojų, tokių kaip policijos pareigūnai, šiukšlių rinkėjai, traukinių mašinistai ir šalies gausių parduotuvių personalas.

Tyrėjai per pastaruosius kelerius metus atskleidė kelis kartelinio susitarimo atvejus, nagrinėdami vietos oro linijų, mobiliųjų telefonų prekybos įmonės ir geležinkelių bendrovės veiklą.

Sąžiningos prekybos komisija atsisakė komentuoti vėliausios bylos detales.

Japonijoje brangios mokyklinės uniformos jau ne pirmą atsiduria visuomenės dėmesio centre: 2018 metais viena pagrindinė mokykla sulaukė kritikos lavinos dėl sprendimo įvesti mokiniams „Armani“ prekinio ženklo uniformas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius