Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įveda antidempingo muitus faneros importui iš Kinijos

Jungtinės Valstijos pirmadienį įvedė antidempingo muitus kietos medienos faneros produktams iš Kinijos. Šios produkcijos pernai šalis importavo už 1,12 mlrd. JAV dolerių.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos

Tai naujausias JAV prekybos departamento sprendimas dėl kiniškų prekių, kurios, kaip mano Vašingtonas, gauna naudos iš valstybės subsidijų. Vos praėjusį mėnesį JAV įvedė antidempingo muitus aliuminio folijos importui.

Naujausias sprendimas priimtas Amerikos prezidentui Donaldui Trumpui grįžtant namo po 11 dienų trukusio turo po Azija, kur jis pareiškė, kad JAV prekybiniai interesai nukenčia dėl pasaulinės prekybos. Tuo tarpu Kinijos prezidentas Xi Jinpingas gynė „nesustabdomą“ globalizacijos bangą.

JAV prekybos su Kinija deficitas siekia apie 350 mlrd. JAV dolerių per metus.

JAV prekybos departamentas „nustatė, kad eksportuotojai iš Kinijos kietos medienos faneros produktus Jungtinėse Valstijose pardavinėjo 183,36 proc. mažiau už sąžiningą vertę“. Taip pat buvo nustatyta, kad Kinija suteikia gamintojams subsidijų, kurios svyruoja nuo 22,3 iki 195 proc. Dėl to atitinkamus muitus ketinama įvesti kiniškai produkcijai.

Prekybos departamento pranešime taip pat pažymima, kad niuo šių metų sausio iki lapkričio 13 d. buvo pradėti 77 antidempingo ir kompensacinių muitų tyrimai, o tai yra 61 proc. daugiau nei pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius