-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV naujų prašymų dėl nedarbo išmokų skaičius praėjusią savaitę pasiekė 778 000

JAV antrą savaitę iš eilės didėjo naujų paraiškų dėl nedarbo išmokų skaičius, parodė trečiadienį paskelbti vyriausybės duomenys, o tai kelia susirūpinimą dėl naujo ekonomikos nuosmukio.
Asociatyvi nuotrauka: nedarbas
Asociatyvi nuotrauka: istoriniai kapai / 123RF.com nuotr.

JAV Darbo departamentas nurodė, kad per savaitę, pasibaigusią lapkričio 21 dieną, buvo pateikta 778 000 naujų paraiškų, remiantis pagal sezoniškumą pakoreguotais duomenimis – daugiau nei prognozavo analitikai bei 30 000 daugiau nei ankstesnę savaitę.

Šis padidėjimas buvo pirmas iš eilės padidėjimas nuo liepos mėnesio, o skaičius buvo didžiausias per daugiau nei mėnesį.

Dar 311 675 žmonės, remiantis pagal sezoniškumą nepakoreguotais duomenimis, pateikė paraiškas pagal paramos darbuotojams programą, kurie įprastomis aplinkybėmis neturėtų teisės į šią paramą.

„Savaitinis naujų paraiškų dėl nedarbo išmokų skaičius juda netinkama linkme“, – pareiškė „Navy Federal Credit Union“ analitikas Robertas Frickas, pažymėjęs, kad apdraustojo nedarbo lygis sumažėjimas 0,2 proc. iki 4,1 proc. savaitę, pasibaigusią lapkričio 14 dieną, buvo mažesnis nei tikėtasi, ir tai yra dar vienas nerimą keliantis ženklas.

Paraiškų skaičius kelis pastaruosius mėnesius mažėjo, tačiau vis dar nenukrito žemiau blogiausio 2008–2010 metų pasaulinės finansų krizės savaitinio rodiklio.

Duomenys taip pat parodė, kad daugiau nei 466 000 žmonių buvo perkelti iš ribotos trukmės reguliarių nedarbo savaitinių išmokų programos, pasibaigusios lapkričio 7 dieną, į pandemijos metu patvirtintą specialią programą, pagal kurią teikiama pagalba ilgalaikiams bedarbiams, tačiau kurios galiojimo laikas taip pat baigsis metų pabaigoje.

Iš viso savaitę, pasibaigusį lapkričio 7 dieną, pagalbą Jungtinėse Valstijose gavo beveik 20,5 mln. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius