Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV privatus sektorius spalį sukūrė net 571 tūkst. naujų darbo vietų

Jungtinėse Valstijose privačios įmonės praėjusį mėnesį pasamdė 571 tūkst. naujų darbuotojų, trečiadienį parodė mėnesinio darbo užmokesčio apskaitos įmonės ADP duomenys, ir tai yra dar vienas ženklas, kad JAV ekonomika atsigauna nuo COVID-19 delta atmainos bangos padarinių.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123RF.com nuotr.

Užimtumas išaugo daugiau, nei prognozavo analitikai, kurie pažymėjo, kad naujų darbuotojų samdė įvairaus dydžio įmonės. Didžioji dalis užimtumo augimo fiksuota paslaugų sektoriuje, įskaitant laisvalaikio ir svetingumo sektorius, kurių įmonės smarkiai nukentėjo nuo pandemijos apribojimų.

„Darbo rinka vėl atsigauna, nes delta atmainos banga slopsta“, – pažymėjo su ADP rengiant ataskaitą bendradarbiavusios „Moody's Analytics“ vyriausiasis ekonomistas Markas Zandi.

„Jei pandemija išliks suvaldyta, tikėtina, kad artimiausiais mėnesiais bus daugiau darbo vietų“, – mano ekspertas.

ADP duomenys parodė, kad prekių gamybos pramonės šakose sukurta 113 tūkst. naujų darbo vietų, tuo tarpu dominuojantis paslaugų sektorius pasamdė 458 tūkst. naujų darbuotojų, iš kurių 185 tūkst. – laisvalaikio ir svetingumo sektoriuje.

ADP duomenys ne visada sutampa su oficialiais vyriausybės duomenimis, kurie turėtų būti paskelbti penktadienį, tačiau tyrimų bendrovės „Pantheon Macroeconomics“ vyriausiasis ekonomistas Ianas Shepherdsonas pažymėjo: „Antras iš eilės prognozių konsensuso viršijimas atkreipia ekspertų dėmesį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius