-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 02 /2018 04 03

Kinija įvedė atsakomuosius muitus 128 iš JAV importuojamų prekių grupėms, JAV pažėrė kritikos

Kinija pirmadienį įvedė naujus muitus iš JAV importuojamų prekių 128 grupėms, tokioms kaip vaisiai ir kiauliena, ir šis žingsnis paveiks prekybą, kurios apyvarta – apie 3 mlrd. JAV dolerių.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos

Tokiu būdu Kinija nusprendė atsakyti į JAV įvestus muitus plienui ir aliuminiui, augant nuogąstavimams, kad tarp šių valstybių kils prekybos karas.

Anot valstybinės naujienų agentūros „Xinhua“, atsakomųjų veiksmų imtasi pritarus Valstybės Tarybos muitų tarifų komisijai. Kelias ankstesnes savaites didžiausios pasaulio ekonomikos karštai ginčijosi ir grasino viena kitai.

JAV akcijų rinkos pirmadienį patyrė nuosmukį, baiminantis, kad konfliktas bus eskaluojamas.

Baltųjų rūmų pranešime spaudai Pekinas kaltinamas „pasaulio rinkų iškraipymu“.

„Užuot nusitaikiusi į sąžiningą JAV eksportą, Kinija turi sustabdyti nesąžiningą prekybos praktiką, kuri kenkia JAV nacionaliniam saugumui ir iškreipia pasaulines rinkas“, – teigiama pranešime.

Kaip skelbta anksčiau, JAV prezidentas Donaldas Trumpas teigia siekiantis sumažinti didžiulį prekybos su Kinija deficitą.

Praėjusį mėnesį Pekinas įspėjo svarstantis įvesti 15 ir 25 proc. tarifų muitus įvairioms produktų grupėms, tokioms kaip vynas, riešutai ir aliuminio laužas.

Kinija teigia, kad šie tarifai yra atsakas į JAV įvestus muitus importuojamam aliuminiui ir plienui, kurie taip pat supykdė Vašingtono sąjungininkus Europoje, Kanadoje ir Australijoje.

Vis dėlto D.Trumpas laikinai atidėjo panašių muitų taikymą Europos Sąjungai, Argentinai, Australijai, Brazilijai, Kanadai, Meksikai ir Pietų Korėjai.

JAV prezidentas taip pat prabilo apie planus įvesti naujas rinkliavas apie 60 milijardų JAV dolerių kainuojančiai Kinijos produkcijai, kadangi ši valstybė „vagia“ JAV intelektinę nuosavybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius