Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija „nepasiduos“ spaudimui prekybos kare su JAV

Jungtinėms Valstijoms įvedus muitus beveik visoms iš Kinijos eksportuojamoms prekėms, Kinija pirmadienį įspėjo „niekada nepasiduosianti spaudimui iš išorės“.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos

Naujausias prekybos derybų ratas tarp dviejų milžinių penktadienį baigėsi be susitarimo, o Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas padidino muitus 200 mlrd. JAV dolerių prekėms iš Kinijos iki 25 proc. ir nurodė pradėti naujų muitų dar 300 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms įvedimo procesą.

Kinija praėjusią savaitę pažadėjo į tai atsakyti „būtinomis atsakomosiomis priemonėmis“, nors dar nepatikslino, kokios tai bus priemonės.

„Kinija niekada nepasiduos spaudimui iš išorės“, – pirmadienį pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Geng Shuangas.

„Esame pasiryžę apsaugoti mūsų teisėtus interesus ir teises.“

„Daug kartų sakėme, kad muitų įvedimas neišspręs jokių problemų“, – pažymėjo Geng Shuangas ir pridūrė, kad Kinija tikėjosi, jog Jungtinės Valstijos bendradarbiaus su Pekinu, kad pasiektų „abipusiai naudingą ir pelningą susitarimą“.

Kinijos vyriausiasis prekybos derybininkas Liu He penktadienį pareiškė, kad derybos bus tęsiamos Pekine, tačiau tikslios datos nenurodė.

JAV prezidento ekonomikos patarėjas Larry Kudlow sekmadienį pranešė JAV žiniasklaidai, kad D. Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas gali susitikti birželio mėnesį Japonijoje įvyksiančiame Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikime, nors derybos kol kas nėra suplanuotos.

„Scanpix“/AP nuotr./Xi Jinpingas svarbiame forume Pekine
„Scanpix“/AP nuotr./Xi Jinpingas svarbiame forume Pekine

„Du prezidentai palaiko ryšius įvairiomis priemonėmis“, – pareiškė Geng Shuangas, nepatvirtindamas galimo dviejų vadovų susitikimo.

Iki šiol Pekinas yra įvedęs muitus 110 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms iš Jungtinių Valstijų, atsakydamas į JAV baudžiamuosius muitus.

D.Trumpas paliko galioti praeitą vasarą įvestus 25 proc. muitus dar 50 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms iš Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius