Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sukauptos tiesioginės investicijos užsienyje - 4,2 mlrd. eurų

Lietuvos sukauptosios tiesioginės investicijos (TI) užsienyje pirmojo 2020-ųjų ketvirčio pabaigoje siekė 4,2 mlrd. eurų. Lietuvos TI į Europos Sąjungos (ES) valstybes nares sudarė 87 proc., į euro zonos šalis – 74,7 proc. visų šalies TI užsienyje.
Grynieji eurai
Pinigai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Investicijos

Daugiausia investuota Latvijoje (932,1 mln. eurų), Estijoje (709,1 mln. eurų), Nyderlanduose (687,8 mln. eurų) ir Kipre (649,2 mln. eurų), praneša Statistikos departamentas.

TI pajamos, uždirbtos užsienyje, sudarė 21 mln. eurų. Daugiausia pajamų gauta iš investicijų Latvijoje (13,7 mln. eurų), o pagal ekonominės veiklos rūšis – iš didmeninės ir mažmeninės prekybos; variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto veiklos įmonių (8 mln. eurų).

Lietuvos TI srautas užsienyje buvo teigiamas ir sudarė 48 mln. eurų, tai lėmė didėjusios investicijos į nuosavybės priemones (36,9 mln. eurų).

Didžiausias investicijų srautas fiksuotas Kipre (39,1 mln. eurų), o daugiausia investuota į finansinės ir draudimo veiklos įmones (34,3 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius