-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 24 /15:52

Lyg niekur nieko Vilniaus gatvėmis vaikštinėja „Alibaba“ įkūrėjas Jackas Ma

Kinijos prekybos milžinės „Alibaba“ įkūrėjas, vienas turtingiausių planetos žmonių Jackas Ma antradienį sutiktas vaikštinėjant Vilniaus gatvėmis, taip pat gyventojai praneša jį sutikę ir Vilniaus baruose.
„Alibaba įkūrėjas Jackas Ma ir „Kakariekū“ reklamos agentūros vadovas Titas Jurkonis
Jackas Ma / „Kakariekū“/ Tito Jurkonio nuotr.

Nekilnojamojo turto advokatų kontoros vadovas Vidas Rudokas socialiniame tinkle „LinkedIn“ viešai pasidalijo įrašu ir nuotrauka, kuriame jis nusifotografavo kartu su Vilniuje vaikštinėjančiu J.Ma. Nuotrauka padaryta Gedimino prospekte.

„Neįtikėtina sutikti filantropą, verslo guru ir nuostabų asmenį Jacką Ma Vilniuje“, – parašė V.Rudokas.

15min su V.Rudoku susisiekus, jis patvirtino, kad J.Ma vieši Vilniuje, tačiau jam nežinoma, kokiu tikslu jis čia atvyko. Jis nenorėjo plačiau susitikimo komentuoti.

„Bet kokiu atveju buvo labai malonu visai atsitiktinai sutikti gatvėje žmogų, kuris įrodo, kad viskas pasaulyje įmanoma“, – rašo V.Rudokas socialiniame tinkle.

Jack Ma turtas vertinamas maždaug 38 milijardais JAV dolerių.

Ekonomikos ir inovacijų ministro patarėjas Egidijus Jurgelionis teatsakė: „Nuo komentarų susilaikome.“ Jis leido suprasti, kad platesnė informacija galima ateityje.

15min gavo pranešimų, kad Jackas Ma lankėsi ir Vilniaus bare „La Birra“, tačiau kol kas tokios informacijos patikrinti nėra galimybės. Socialiniame tinkle „Instagram“ taip pat dalijamasi nuotraukomis su J.Ma.

„Verslios Lietuvos“ direktorė Daina Kleponė teigė neturinti informacijos, kokiu tikslu „Alibaba“ įkūrėjas lankosi Vilniuje, tačiau patvirtino, kad jis į Lietuvą buvo kviestas.

„Kiek mes žinome, tai yra visiškai privatus vizitas, ir nieko aiškaus nėra. „Alibaba“ buvo kviestas 2016 m. „Lietuvoje kurti savo centrą ir, be abejo, kad mums bendradarbiavimas su šia platforma yra labai įdomus. Bet, deja, tai nėra mūsų kvietimas šį kartą“, – sakė D.Kleponė.

Liudininkai: vyko verslo susitikimas

„Kakariekū“ reklamos agentūros vadovas Titas Jurkonis taip pat nusifotografavo su J.Ma, o tam įdėjo itin daug pastangų.

„Aplinkybės buvo tikrai įdomios. Pradžioje J.Ma lankėsi restorane ir mano draugo draugas parašė tiesiog žinutę, kad pamatė Jack Ma. Mes norėjome su juo susitikti ir atvažiavome tiesiai į restoraną „Bizarre“ Pylimo g. Ten sužinojome, kad J.Ma išvažiavo prieš valandą, ten jie turėjo kažkokį verslo susirinkimą, kuriame dalyvavo apie 30 žmonių. Tuomet sužinojome, kad J.Ma gyveno „Kempinski“ viešbutyje“, – pasakoja T.Jurkonis.

Vaikinas patikina, tuomet važiavęs į viešbutį. Ten jam „nenorėjo atskleisti“, ar iš tiesų J.Ma apsistojęs, tačiau jis vis tiek susižinojo

„Sužinojome, kad anksti ryte išskris iš Lietuvos, tad tikėjausi jo laukti ir perduoti lapelį, kuriame esu užrašęs porą klausimų, į kuriuos norėčiau, kad jis atsakytų. Žiūrėsime, ar pavyks. Pastačiau mašiną prie aikštelės ir ėmiau laukti. Netyčiomis pamačiau, kad jis išeina. Būdamas mašinoje pamačiau, kad jis išeina iš paties viešbučio, iš viso apie 10 žmonių. Negalėdamas patikėti, kad aš jį pamatysiu, išlipau iš mašinos, ir priėjau. Jis labai paprastai, labai šiltai pasitiko, į viską atsako. Pats pasimečiau ir nebežinojau, ko klausti. Perdaviau tą popierėlį, sakė peržiūrės. Paklausė, ar noriu pasidaryti nuotrauką – pasidariau, palinkėjau jam geros nakties“, – apie susidūrimą pasakoja „Kakariekū“ vadovas.

T.Jurkonis patikina, kad Jack Ma istorija jį įkvėpė, jis verslininką jau seniai seka, o lapelyje uždavė klausimus, kaip jis tiek sugebėjo pasiekti, kaip jo patirtimi galėtų pasinaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius