-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Draghi: ECB reikia papildomų infliacijos atsigavimo įrodymų

Europos Centriniam Bankui (ECB) reikia papildomų tvaraus infliacijos atsigavimo euro zonoje įrodymų, nors jis ir įsitikinęs, kad vartotojų kainų augimas laipsniškai spartėja, Frankfurte prasidėjusioje 19-oje konferencijoje „ECB ir jo stebėtojai“ pareiškė euro zonos centrinio banko vadovas Mario Draghi.
11. Europos centrinio banko prezidentas Mario Draghis
11. Europos centrinio banko prezidentas Mario Draghis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jis pažadėjo, kad kol kas „pinigų politika tebebus kantri, nuosekli ir apdairi“.

„Šiuo metu mes manome, kad vidutiniu laikotarpiu infliacija priartės prie mūsų tikslinio lygio ir esame tikri – labiau negu anksčiau, – kad tai įvyks. Tačiau mums reikia tolesnių įrodymų, kad infliacija juda tinkama linkme“, – pareiškė M.Draghi.

Jis pridūrė, kad ECB pinigų politikos pakeitimai bus prognozuojami ir kruopščiai apgalvoti.

„Turime aiškią turto pirkimo programos užbaigimo sąlygą: mums būtina įsitikinti, kad infliacija tvariai artėja prie tikslinio lygio“, – pabrėžė ECB vadovas.

Investuotojams vertinant į M. Draghi ir jo kolegų pareiškimus, euro kursas lėtai traukia žemyn, o Europos akcijų rinkose stebimas augimas.

ECB vadovas paminėjo ir euro kursą bei jo galimą poveikį ekonomikai. Jis pažymėjo, kad laikui bėgant stiprėjantis euras gali daryti infliaciją varžantį poveikį.

Tuo tarpu ECB vyriausiasis ekonomistas Peteris Praetas pareiškė, kad euro zonos centrinis bankas padarė didelę pažangą siekdamas skatinti infliaciją, tačiau dar negali manyti, kad šis uždavinys buvo įvykdytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius