TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 22 /16:25

„Maxima“ paslapčia išbando naują programėlę – jau galima atsiskaityti telefonu

„Google Play“ parduotuvėje pasirodė bandomoji „Maximos“ programėlė, kuri pakeičia „Ačiū“ kortelės funkcijas, be to, leidžia atsiskaityti kasose telefonu – tam reikia susieti programėlę su mokėjimo kortele. Nors programėlė neviešinama ir dar bandoma, visos jos funkcijos veikia. „Maxima“ patvirtino, kad iš tiesų programėle jau galima atsiskaityti, kol pirkinių suma neviršija 150 eurų.
„Maximos“ programėlė
„Maximos“ programėlė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nors apie planus kurti tokią programėlę „Maxima“ užsiminė dar 2017 metais, apie veikiančią jos versiją dar nebuvo skelbta – tą liudija itin mažas atsisiuntimų skaičius, siekiantis apie 100.

Programėlių prekyvietėje nurodoma, kad tai dar tik bandomoji versija, „Maxima“ programėlė išties atrodo gana išbaigta, o visos jos pateikiamos funkcijos – veikia.

Registruodamiesi klientai gali pridėti esamą „Ačiū“ kortelę, arba susikurti virtualią, tuomet nuolaidos būtų pritaikomos telefonu ir fizinės kortelės nebereikėtų.

Vienas pagrindinių programėlės privalumų – galimybė atsiskaityti telefonu. Tam reikia pridėti mokėjimo kortelę, kurias siūlo bankai ar kitos mokėjimų bendrovės – panašiai, kaip naudojantis pavežėjimo paslaugų programėlėmis. Paaiškinama, kad mokėjimas už pirkinius bus atliekamas „Maxima“ kasoje nuskaitant QR kodą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Maximos“ programėlė
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Maximos“ programėlė

Iki šiol mokėjimų telefonu būdai Lietuvoje yra labai fragmentuoti: bekontakčius mokėjimus per NFC siūlo „Swedbank“, bet tik „Android“ telefonams. Taip pat mokėjimų telefonu galimybę siūlo „MoQ“, tačiau tam reikia pinigus persivesti į atskiros mokėjimų įmonės sąskaitą. Apie planus pasiūlyti mobiliuosius mokėjimus yra paskelbę ir bankai „Luminor“ bei SEB.

Siūlo individualias nuolaidas

Pridėjus mokėjimo kortelę prie programėlės, apsaugai privaloma nurodyti PIN kodą, tačiau taip pat yra galimybė programėlę atrakinti piršto atspaudu.

Programėlėje klientui pateikiami individualizuoti pasiūlymai, susieti tik su šia kortele. 15min atveju gavome 20 proc. nuolaidą citrusiniams vaisiams, galiojančią iki vasario 27 d.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Maximos“ programėlė
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Maximos“ programėlė

Taip pat pateikiamos ir kitos įprastos „Maxima“ taikomos akcijos. Programėlėje galima tikrinti kortelės sukauptų pinigų likutį, sekti apsipirkimų istoriją.

Tarp kitų funkcijų programėlėje: parduotuvių žemėlapis, „sutaupyta suma“ per mėnesį

Kelias minutes besinaudojant programėle buvome paprašyti užpildyti anketą „Norime geriau jus pažinti“, kurioje prašoma nurodyti kontaktinius duomenis, lytį. Taip pat karts nuo karto iššoka langelis prašantis pranešti, jei pastebėta kokių klaidų.

Anksčiau buvo skelbiama, kad programėlė vadinsis „Appsimoka“ – „Google Play“ tokio pavadinimo programėlės nėra, o pirmasis paieškos pasiūlymas – jau minėta „Maximos“ programėlė.

IT saugumo ekspertas Marius Pareščius vertina, kad tokios inovacijos naudingos – leis sparčiau ir patogiau apsipirkti. Paklaustas, ar tokie atsiskaitymo būdai saugūs, jis vertina, kad tai priklauso nuo paties sprendimo – kur saugomi kortelės duomenys. Jei telefone – pametus telefoną yra teorinė galimybė pasinaudoti kortelės duomenimis.

Šiuo metu programėles be galimybės atsiskaityti siūlo ir kiti prekybos tinklai. Pavyzdžiui, „Rimi“ programėlė taip pat atstoja lojalumo kortelę, joje pateikiami asmeniniai pasiūlymai ar akcijos, tačiau taip pat nurodoma, kad programėlė dar testuojama ir gali būti nestabili. Neturint veikiančios fizinės kortelės 15min nepavyko susikurti paskyros.

K.Meidė: paleidome šią savaitę, atsiskaitymo riba – 150 eurų

„Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė atsiųstame komentare teigia, kad programėlės ateitis priklausys nuo klientų nuomonės – jei ji bus palanki, toliau bus pildoma ir plečiama.

„Šią savaitę klientams pristatėme bandomąją mobiliosios „Maximos“ programėlės versiją. Tikime, jog amžiuje, kai vis daugiau paslaugų ir sprendimų yra teikiami pasitelkiant virtualius įrankius, mobilioji „Maximos“ programėlė mūsų klientams taps patogia ir vertinga platforma naudotis pačiais geriausiais pasiūlymais, rasti reikalingą informaciją ir netgi atsiskaityti už prekes“, – sako K.Meidė.

Anot jos, prijungus banko kortelę, atsiskaitant už pirkinius nustatytas 150 eurų limitas.

„Atsiskaitymas mobiliąja „Maximos“ programėle – visiškai saugus. Banko kortelę prie programėlės galima pridėti tik įvedus iš banko, kurio paslaugomis klientas naudojasi, gautą saugos kodą“, – patikina K.Meidė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Meidė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kristina Meidė

Anot jos, netrukus programėlė bus prieinama ir „iOS“ operacinę sistemą palaikančių įrenginių naudotojams.

Atsiskaitant už prekes, klientui tereikia nuskenuoti kasos ekrane atsiradusį QR kodą bei savo telefone pasirinkti pasirodžiusią galimybę pirkinių krepšelio sumą apmokėti prie programėlės prijungta banko kortele. Tuomet telieka telefono ekrane įvesti kliento sugalvotą saugos kodą arba atsiskaitymą patvirtinti nuskaitant biometrinius duomenis, aiškina K.Meidė.

„Mums svarbiausia – klientų nuomonė. Tik nuo jų priklausys, kur link judės programėlės funkcionalumo papildymai. Todėl šiuo metu mūsų klientai gali parsisiųsti bandomąją mobilios programėlės versiją. Kviečiame klientus programėlę išmėginti ir išreikšti savo nuomonę tam, kad galėtume programėlę tobulinti ir ji iš tikrųjų atitiktų įvairius mūsų klientų lūkesčius ir poreikius“, – teigia K.Meidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius