Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksika atmeta JAV pasiūlymus dėl plieno ir aliuminio gamybos

Meksikos užsienio reikalų ministras sekmadienį pareiškė, kad šalis nesutiks su Jungtinių Valstijų pateiktais pasiūlymais dėl plieno ir aliuminio gamybos, numatytais naujajame prekybos susitarime, sakydamas, kad taip Meksika atsidurtų nepalankioje padėtyje.
Meksikos vėliava
Meksikos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimo su senatoriais metu, skirto aptarti derybų dėl JAV, Meksikos ir Kanados prekybos susitarimo (USMCA) detales, užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas teigė, kad JAV siūlo, jog 70 proc. automobilių plieno, reikalingo transporto priemonių gamybai, būtų iš Šiaurės Amerikos regiono.

Dėl šio pasiūlymo Meksika „atsidurtų nepalankioje padėtyje“, – pažymėjo M.Ebrardas, nes Meksikoje gaminamuose automobiliuose taip pat naudojami komponentai, pagaminti Brazilijoje, Japonijoje ir Vokietijoje.

Pasak ministro, kitame atstovų susitikime Meksikos delegacija paprašys, kad nuostatos įsigaliojimas būtų atidėtas „daugiau nei penkeriems metams“ nuo prekybos susitarimo pradžios, o ne įsigaliotų iš karto.

Meksika taip pat nepriims „jokio termino“ aliuminio tiekimui, pažymėjo M.Ebrardas, nes šalis neturi išteklių aliuminiui gaminti.

Meksika yra viena didžiausių automobilių eksportuotojų pasaulyje, kadangi šalyje gaminami kelių markių, įskaitant „General Motors“, „Nissan“, „Fiat-Chrysler“ ir „Volkswagen“, automobiliai.

M.Ebrardo komentarai pasirodė praėjus kelioms dienoms po to, kai Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pareiškė, kad nepriims JAV pasiūlymo, jog Jungtinių Valstijų atstovai prižiūrėtų Meksikos darbo reformų, kurių reikalaujama USMCA, įgyvendinimą.

Meksika yra vienintelė šalis, iki šiol ratifikavusi naująjį susitarimą, dėl kurio buvo susitarta JAV prezidento Donaldo Trumpo prašymu pakeisti 25-erius metus galiojusį Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos susitarimą (NAFTA), kurį D.Trumpas laiko „katastrofa“ Jungtinėms Valstijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius