-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonierių interesus neseniai gynęs Donaldas Trumpas prakalbo apie skriaudžiamą viduriniąją klasę

Galimas respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas pagaliau atskleidė šiek tiek daugiau savo ekonominės politikos detalių. Iki šiol tik aptakų šūkį „Padarykime Ameriką didžia vėl“ kartojęs milijonierius pareiškė, kad pasisako už mokesčių mažinimą viduriniajai klasei ir didesnį turtingiausių amerikiečių apmokestinimą, rašo naujienų svetainė cnn.com.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Be to, D.Trumpas teigė remiantis pelno mokesčių ir vyriausybės išlaidų mažinimą ir nebenori, kad būtų keliamos JAV skolos „lubos“.

„Investuotojai uždirba daug pinigų ir moka labai nedaug mokesčių. Noriu mažesnių mokesčių viduriniajai klasei“, – trečiadienį interviu „Bloomberg“ sakė D.Trumpas.

Kitaip tariant, milijonierius nori pasunkinti mokestinę naštą panašias pajamas, kaip ir jis pats, turintiems asmenims.

JAV prezidento posto siekiantis milijonierius jau ne kartą kritikavo šalies mokestinę politiką.

„Sutikčiau mokėti šiek tiek daugiau mokesčių. Vidurinioji klasė šioje šalyje sunkiai verčiasi“, – pridūrė D.Trumpas.

JAV prezidento posto siekiantis milijonierius jau ne kartą kritikavo šalies mokestinę politiką, tiesa, anksčiau jis labiau gynė turtingųjų amerikiečių interesais.

D.Trumpas piktinosi Baracko Obamos sprendimu panaikinti George'o Busho valdymo laikais įvestus žemesnius mokesčius turtingiesiems ir net siūlė atsisakyti vadinamojo nuosavybės mokesčio žmonėms, kurie paveldi pinigus, dovanas ar kitokias nuosavybės formas iš savo tėvų.

D.Trumpas keičia savo retoriką ir populistiniais pasiūlymais siekia didinti populiarumą.

Tačiau dabar D.Trumpas keičia savo retoriką ir populistiniais pasiūlymais siekia didinti populiarumą.

„Šią šalį pastatė vidurinioji klasė“, – pabrėžė milijonierius.

Merilando universiteto ekonomikos profesorius Peteris Morici pažymėjo, kad viena iš D.Trumpo populiarumo priežasčių yra ta, kad jis vengia kalbėti apie rimtas makroekonomines problemas, su kuriomis susiduria daugybė amerikiečių.

Argumentuodamas savo pasiūlymą mažinti pelno mokestį, milijonierius sakė tikintis, jog tai sustabdytų JAV bendrovių būstinių bei darbo vietų perkėlimą į užsienio šalis, norint išvengti mokestinės naštos.

Šiuo metu nemažai didžiųjų JAV įmonių, pavyzdžiui „Apple“, turi didžiulius grynųjų pinigų rezervus, kurie galėtų būti panaudoti verslo plėtrai, tačiau yra laikomi užsienyje dėl mokesčių vengimo.

D.Trumpo skaičiavimais, sumažinus pelno mokestį, į JAV galėtų grįžti 2,5 trilijono dolerių.

Radikaliais pareiškimais, o ne nuoseklia rinkimų programa, pagarsėjęs milijonierius taip pat laidė kritikos strėles į federalinę JAV vyriausybę.

„Egzistuoja tiek daug išlaidavimo, tiek daug skandalingo išlaidavimo Vašingtone, kad mes neturėtume (pakelti JAV skolos „lubų“)“, – kategoriškumu tryško D.Trumpas.

„Didelės problemos, apie kurias jis šneka, iš tiesų yra aktualios. Tačiau klausimas – ar D.Trumpo retorika nėra vien tik tuščios frazės?“ – skeptiškai milijonieriaus pasisakymus įvertino P.Morici.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius