Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirašyta pirmoji sindikuota sutartis

UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invegos“) suteiktos garantijos dėka, įmonė UAB „Autožiedas“ gavo reikiamą paskolą lengvųjų automobilių remonto paslaugų veiklai plėsti. Tai pirmoji „Invegos“ suteikta garantiją už verslo gautą sindikuotą paskolą, kurią UAB „Autožiedas“ pasirašė kartu su Lietuvos centrine kredito unija ir su Ukmergės ūkininkų kredito unija.
Rankų paspaudimas
Rankų paspaudimas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Pasirašyta sindikuota sutartis leidžia kredito įstaigoms pasidalyti riziką ir optimizuoti finansinius įsipareigojimus, o verslui gauti taip reikiamų lėšų.

UAB „Autožiedas“, vykdanti veiklą jau nuo 2007 metų, nusprendė praplėsti savo paslaugų spektrą, jai reikėjo didesnių ir modernesnių patalpų, kurioms neužteko nuosavų lėšų, todėl ji kreipėsi į finansuotojus.

„Kadangi paskola, kurios reikėjo įmonei, buvo didesnė nei dėl kapitalo reikalavimų gali išduoti viena kredito unija, išeitis buvo surasta Ukmergės ūkininkų kredito unijai ir Lietuvos centrinė kredito unijai nusprendus teikti sindikuotą paskolą.

Tačiau finansuotojų vertinimu paskolos grąžinimui užtikrinti trūko likvidaus užstato, todėl buvo kreiptasi į „Invegą“ dėl individualios garantijos suteikimo. Iki šiol „Invega“ teikdavo individualias garantijas tik už paskolas, kurias išduodavo vienas finansuotojas, todėl mums reikėjo pasiruošti sindikuotos (arba kelių finansuotojų teikiamų) paskolų garantavimui, – pasakoja Aušrinė Černienė, „Invegos“ Verslo finansavimo ir vertinimo skyriaus vadovė. – Džiaugiamės, kad pasiruošimas praėjo sklandžiai ir galime garantuoti didesnį paskolų spektrą, taip prisiderindami prie rinkos poreikių ir skolintojų galimybių remti verslą“.

Anot A.Černeinės, UAB „Autožiedas“ pavyko gauti garantiją už sindikuotą paskolą, kurios lėšomis Ukmergėje bus pastatytas didelis automobilių servisas, leisiantis išplėsti įmonės teikiamų paslaugų spektrą, atlikti ne tik automobilių bei kitų transporto priemonių remontą, diagnostiką, bet ir detalių pardavimą.

Gavusi paskolą, UAB „Autožiedas“, taip pat ketina atsinaujinti ofiso interjerą, nes ji siekia tapti modernia, šiuolaikiška ir atpažįstama įmone.

„Invegos“ garantijos už paskolą dėka mums atsidarė visos durys, kurios iki tol buvo užvertos.

„Invegos“ garantijos už paskolą dėka mums atsidarė visos durys, kurios iki tol buvo užvertos. Džiaugiamės sklandžiu bendradarbiavimu, kurio dėka iš mažos ir nepastebimos įmonės virstame didele ir stipria komanda, neketinančia sustoti“, – džiaugėsi įmonės vadovas Eugenijus Vytaitis.

Įmonės augimas nulėmė ir tai, jog UAB „Autožiedo“ komandos gretas netolimoje ateityje papildys dar 10 naujų darbuotojų. Augant įmonės veiklos apimtims, auga ir įmonės poreikiai.

UAB „Autožiedas“ dar ketina pasinaudoti priemone „Dalinis palūkanų kompensavimas“, finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis. Ši priemonė palengvins paskolos naštą ir padės susigrąžinti dalį faktiškai sumokėtų paskolos palūkanų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius