Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne visi prekybos tinklai apsisprendė, ar pardavinėti alkoholį rugsėjo 3 dieną

Švietimo ir mokslo ministerijai pranešus, kad mokslo metų pradžios šventė iš šeštadienio, rugsėjo 1 d., perkeliama į pirmadienį, rugsėjo 3 d., paaiškėjo, kad šią dieną nebus draudžiama prekyba alkoholiu. Nors Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) rekomenduoja prekybininkams ir rugsėjo 3 d. neparduoti alkoholinių gėrimų. Du didieji prekybos tinklai sprendimą jau priėmė, likę – kol kas dar svarsto.
Alkoholio draudimo ženklas
Alkoholio draudimo ženklas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min jau rašė, kad prekybos tinklas „Lidl“ nusprendė neprekiauti alkoholiniais gėrimais abi dienas – ir rugsėjo 1-ą, ir rugsėjo 3-ią.

„Rimi“ rugsėjo 3 d. alkoholiu prekiaus. Tai pirmadienį patvirtino prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė.

„Prekyba alkoholiu mūsų prekybos tinkle bus organizuojama laikantis galiojančių teisės aktų reikalavimų. Alkoholio kontrolės įstatymas draudžia prekiauti alkoholiu konkrečią kalendorinę dieną – rugsėjo 1 d. Rugsėjo 3 d. kaip įprastai užtikrinsime, kad alkoholiniai gėrimai būtų parduodami tik asmenims nuo 20 metų“, – rašoma 15min atsiųstame komentare.

Prekybos tinklas „Norfa“ kol kas dar svarsto, ką daryti dėl alkoholio prekybos mokslo metų pradžioje. Taip teigė „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis. „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė irgi nurodė, kad prekybos tinklas dar nesvarstė, kaip pasielgti su alkoholinių gėrimų prekyba rugsėjo 3 d. „Maximos“ atstovas žiniasklaidai Paulius Stonis sakė, kad bendrovė taip pat dar nenusprendė dėl NTAKD rekomendacijos. Sprendimą, ar pardavinės alkoholinius gėrimus rugsėjo 3 d., įmonė žada paviešinti iki rudens.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) direktorius Laurynas Vilimas mano, kad dalis įmonių tą dieną alkoholiu prekiaus, dalis – ne. Tai yra kiekvienos bendrovės individualus sprendimas. Pačią NTAKD rekomendaciją jis vertina palankiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laurynas Vilimas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laurynas Vilimas

„Kokia proporcija tokių įmonių bus – sunku prognozuoti“, – priduria L.Vilimas.

Remiantis Alkoholio kontrolės įstatymu, rugsėjo 1 d. negalima pardavinėti alkoholinių gėrimų ir nėra numatyta išimčių, jei mokslo metų pradžios šventė perkeliama į kitas dienas.

Šis draudimas netaikomas alkoholiniams gėrimams, parduodamiems viešojo maitinimo vietose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiosiose prekybos vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius