Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Premjerė: patikslintą biudžetą ir antiinfliacines priemones Vyriausybė pristatys netrukus

Patikslintą šių metų biudžeto projektą ir antiinfliacines priemones Vyriausybė pristatys vėliausiai iki Velykų ar kiek anksčiau, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Pasak jos, papildomos išlaidos gali būti susijusios su pensijų, neapmokestinamųjų pajamų dydžio ar kitų išmokų, kurios jau didėjo nuo šių metų pradžios, didinimu.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Šiais metais pajamos, kurios priklauso nuo biudžeto, buvo nemaža dalimi indeksuotos, tačiau dėl karo Ukrainoje poveikis kainoms bus gerokai didesnis negu buvo tikimasi rengiant biudžetą ir indeksuojant pensijas, minimalų darbo užmokestį ar neapmokestinamųjų pajamų dydį, dėl to reikės papildomų priemonių, jas su biudžeto patikslinimais Vyriausybė pateiks“, – Seime žurnalistams sakė I.Šimonytė.

„Vyriausybė pristatys savo pasiūlymus dėl poveikio mažinimo ateinančią savaitę. Gal net ir šios savaitės pabaigoje, gal penktadienį, čia finansų ministrė kai bus pasiruošusi. Kitą savaitę tikrai pateiks pasiūlymus dėl biudžeto patikslinimo“, – kalbėjo premjerė.

I.Šimonytės teigimu, itin didelė infliacija pirmiausia kilo dėl to, kad rudenį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas manipuliavo dujų rinka ir kainomis, o dabar dėl karo Ukrainoje atsirado papildomų logistikos ir tiekimo grandinių iššūkių, kurie veikia kainas.

„Vyriausybė tą mato, pasiūlymus teikia ir juos pateiks vėliausiai prieš Velykas“, – kalbėjo premjerė.

Ji yra sakiusi, jog tik atnaujinus makroekonomines prognozes Vyriausybė priims kompleksinius sprendimus dėl antiinfliacinių priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius