-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje uždraustų turkiškų prekių vietą tikisi užimti Egipto gamintojai

Į Turkijos teritoriją įskridęs ir dėl to numuštas Rusijos bombonešis sukėlė milžinišką įtampą dvišaliuose šių valstybių santykiuose. Kremlius pranešė apie įvedamą turkiškų prekių embargą, o tuo netruko pasinaudoti Egiptas. Kairas paskelbė esąs pasiruošęs pakeisti turkišką produkciją, rašo naujienų svetainė newsru.com.
Turkiški citrusiniai vaisiai Maskvos prekybos centre
Turkiški citrusiniai vaisiai Maskvos prekybos centre / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Egipto pramonės ir prekybos ministerijos vadovas kreipėsi į savo kolegą Rusijoje su prašymu sudaryti svarbiausių iš Turkijos importuotų prekių sąrašą tam, kad Kairas galėtų pasiruošti Rusijos importuotojų vizitui.

Visai neseniai Rusijos žemės ūkio ministras Aleksandras Tkačevas rusus ramino, kad jie tikrai nepajaus turkiškų prekių trūkumo. Jo teigimu, alternatyvą turkiškai produkcijai gali pasiūlyti Azerbaidžanas, Uzbekistanas, Marokas, Izraelis bei Egiptas.

Rusijos žemės ūkio ministerijos duomenimis, 2014 m. įvairių žemės ūkio ir maisto produktų importo iš Turkijos vertė sudarė 1,7 mlrd. dolerių.

Per dešimt šių metų mėnesių Turkija į Rusiją įvežė prekių už 1 mlrd. dolerių, o tai net 20 proc. mažiau negu 2014 m.

Turkija į Rusiją veža daugiausiai citrusinius vaisius, pomidorus, vynuoges bei saulėgrąžas, taip pat įvairių rūšių konditerijos gaminius bei žuvį.

Po incidento su rusišku bombonešiu Kremlius ne tik nusprendė įvesti embargą turkiškoms prekėms, bet ir laikinai sustabdyti bevizį režimą su Turkija, o Rusijos turizmo bendrovėms uždrausta organizuoti keliones į šią rusų poilsiautojų pamėgtą šalį.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius