Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos veterinarijos tarnybos vadovas Sergejus Dankvertas: ES pati kalta dėl kiaulienos eksporto draudimo

Rusijos veterinarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas teigia, jog Europos Sąjunga (ES) pati kalta, kad dėl afrikinio kiaulių maro Lietuvoje Rusija uždraudė kiaulienos importą iš visos Sąjungos. Sergejus Dankvertas neigia, kad padėtį galima vadinti prekybos karu.
Paršiukai
Paršiukai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kiauliena Rusija

„RIA Novosti“ pranešė, kad 2013 metų vasario 1 dieną įsigaliojo Muitų sąjungos, kuriai priklauso Rusija, Baltarusija ir Kazachstanas, sertifikatai, ir Europos Sąjunga turėjo pasirinkimą arba pasirašyti naujus sertifikatus, arba pratęsti senųjų galiojimą. Pasak portalo agronews.ru, ES atsisakė regioninių sertifikatų ir laikėsi pozicijos, kad Sąjungos teritorija būtų laikoma vieninga.

„Dabar gi, kai afrikinis kiaulių maras rastas vienoje šalyje, reiškia, jis yra visoje ES teritorijoje“, – sakė Sergejus Dankvertas.

Jo teigimu, ES sugeba Braziliją į regionus dalyti jau 20 metų, o iš Muitų sąjungos reikalauja tai padaryti per savaitę.

„Jūs tai darėte Brazilijoje dešimtmečius, o jeigu Rusija sieks tai Muitų sąjungoje padaryti per savaitę, tai atrodys nekompetentingai, reikš, kad mes kažko nepastebime. Mes turime rimtai įsigilinti. Mes gilinsimės“, – sakė „Rosselchoznadzor“ vadovas.

Jis nepaneigė, kad Rusijos skrupulingumas nulemtas ir to, kad Europos Sąjunga atsisakė Karaliaučių pripažinti atskira teritorija.

Pasak S.Dankverto, nors Karaliaučius yra Europos centre, jam galioja mėsos eksporto draudimas dėl snukio ir nagų ligos, kuri yra šalia Rusijos sienos su Kinija ir Mongolija. Teigiama, kad ES institucijose tai buvo paaiškinta tuo, kad „procesas yra ilgas“.

S.Dankvertas neigia, kad susidariusią situaciją galima apibūdinti kaip prekybos karą.

„Tai būna tada, kai prekybos apimtys rimtai nukenčia. Mūsų ir Europos bendruomenės, nepaisant nieko, prekybos apyvarta auga. Vadinasi, mes savo funkcijas atliekame. Tačiau tos problemos, kurios yra, jos ne vienos šalies, jos liečia ir ES“, – teigė S.Dankvertas.

Lietuvoje nušautuose šernuose radus maro užkratą, vasario pradžioje Rusija uždraudė kiaulių ir kiaulienos importą iš visos ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius