Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saudi Aramco“ Indijoje statys 44 mlrd. JAV dolerių vertės naftos perdirbimo kompleksą

„Saudi Aramco“, didžiausia pasaulyje naftos įmonė, trečiadienį paskelbė sudariusi 44 mlrd. JAV dolerių vertės sandorį, pagal kurį kartu su trimis Indijos įmonėmis Indijoje statys milžinišką naftos perdirbimo kompleksą.
„Saudi Aramco“
„Saudi Aramco“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naftos perdirbimo gamykla Ratnagiryje, vakarinėje šalies pakrantėje, galės perdirbti iki 1,2 mln. barelių naftos per dieną, pareiškė Saudo Arabijos įmonė, su „Indian Oil Corporation“, „Bharat Petroleum Corporation“ ir „Hindustan Petroleum Corporation“ pasirašiusi susitarimo memorandumą.

Ratnagirio kompleksas „bus vienas didžiausių pasaulyje naftos perdirbimo ir naftos chemijos projektų ir bus skirtas tenkinti Indijoje sparčiai augančią degalų ir naftos chemijos produktų paklausą. Apytikriais vertinimais, projektas kainuos apie 44 mlrd. JAV dolerių.“

Šiam projektui įgyvendinti „Indian Oil“, „Bharat Petroleum“ ir „Hindustan Petroleum“ įsteigė bendrąją įmonę „Ratnagiri Refinery and Petrochemicals“. Pasak „Saudi Aramco“, gali būti „ieškoma strateginio partnerio, kuris taip pat investuotų į milžinišką naftos perdirbimo gamyklą“.

Pasak Tarptautinės energetikos agentūros (TEA), Saudo Arabija yra antra pagal dydį pasaulyje naftos gamintoja, nusileidžianti tik Rusijai, o „Saudi Aramco“ yra didžiausia įmonė, tiekianti naftą į pasaulio rinką, kurioje šiuo metu stebimas „juodojo aukso“ pasiūlos perteklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius