Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Suskaičiavo lietuviškus startuolius – didžiausiame dirba 700 darbuotojų

IT ekspertas Eimantas Norkūnas pasidalijo naujausiu projektu, kuriame palygino Lietuvos startuolius. Naujai įsteigtos IT įmonės Lietuvoje sumoka 22 milijonus eurų mokesčių ir įdarbino 7,1 tūkst. darbuotojų, kurių vidutinis atlyginimas – 2,4 tūkst. eurų prieš mokesčius.
Eimantas Norkūnas
Eimantas Norkūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

Savo projektą pavadinęs unicorns.lt E.Norkūnas įkvėpimo sėmėsi iš panašaus Estijos fondo puslapio.

„Iš Sodros paėmėme algas, darbuotojų skaičių ir jai mokamus mokesčius, o iš VMI – likusią dalį mokesčių. Ateityje, jei pavyks sutarti su dar vienais partneriais, tikiuosi atvaizduosim ir apyvartas“, – feisbuke rašo E.Norkūnas.

Pagal suvestą sąrašą, didžiausias pagal sumokėtus mokesčius Lietuvos startuolis – UAB „TESO LT“. Čia dirba 696 darbuotojai, o jų vidutinis atlyginimas – 2443 Eur.

unicorns.lt inf./Didžiausi startuoliai
unicorns.lt inf./Didžiausi startuoliai

Antroje vietoje – „Ruptela“, įmonėje dirba 200 darbuotojų, ir vidutinis uždarbis siekia 2600 eurus. Trečioje vietoje – „Vinted“ su 239 darbuotojais, kurių algos – 3255 Eurai prieš mokesčius.

E.Norkūnas paaiškina, kad sąrašą parengė bendradarbiaudamas su „Startup Lithuania“, į jį įtraukti IT srityje veikiantys startuoliai.

„Nagrinėjant įmones, darosi akivaizdu, kad startuoliui pataikius su idėja, algos jame pradeda augti žymiai greičiau nei šalies vidurkis. Tad kuo daugiau tokių sėkmės istorijų, tuo geriau kiekvienam mūsų šalies piliečiui

Startuoliai pasižymi dar viena savybe – kadangi didžioji dalis jų pajamų būna iš užsienio, jiems nėra skirtumo, kur laikyti pagrindinę savo buveinę. Tad mūsų šalis konkuruoja su visu pasauliu ir dažnai šią kovą pralaimi – motininė įmonė iškeliama į užsienį, per ten eina visi mokėjimai, mokamas pelno mokestis, o į mūsų šalyje veikiantį juridinį asmenį pervedamos tik lėšos algom ir einamosioms išlaidom. Tai iš dalies paaiškina didelius skirtumus, jei skaičiuotume vienam darbuotojui tenkamus sumokamus mokesčius“, – feisbuke rašo E.Norkūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius