Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ filialas Danijoje turės peržiūrėti pinigų plovimo rizikų valdymą

Skandinavijos finansų grupės „Swedbank“ filialas Danijoje turės suderinti savo vidines kovos su pinigų plovimu bei terorizmu finansavimu procedūras ir procesus su vietos teisės aktų reikalavimais.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokį nurodymą grupei pateikė Danijos finansų priežiūros institucija (Finanstilsynet), vykdydama reguliarią šalies finansų rinkos priežiūrą, teigiama „Swedbank“ pranešime.

„Gerbiame ir sutinkame su Danijos reguliuotojos sprendimu. Laikydamiesi mūsų grupėje taikomos sistemos, parengsime visišką kovos su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu veiksmų atitikį Danijos rinkai“, – pranešime sakė „Swedbank“ Švedijos bankininkystės vadovas Mikaelis Bjorknertas.

„Bankas jau pradėjo rengti priemones, kurių reikalauja Danijos reguliuotoja, ir apie įgyvendinto veiksmų plano rezultatus planuoja paskelbti per tris mėnesius, laikydamasi gautų nurodymų“, – pridūrė jis.

„Swedbank“ teigimu, pastaraisiais metais visoje grupėje buvo atnaujintos pinigų plovimo ir terorizmo finansavimu rizikų valdymui naudojamos procedūros, tačiau pakeitimai Danijos filiale nebuvo atlikti pakankamai sparčiai.

Anot „Swedbank“, Danijos finansų rinkos reguliuotojos sprendime kalbama apie nustatytus taikomų procedūrų ir procesų trūkumus, o ne apie tai, kad grupės filiale buvo pastebėta pinigų plovimo ar terorizmo finansavimo požymių.

„Swedbank“ Danijoje turi vieną biurą Kopenhagoje ir apie 10 tūkst. privačių ir verslo klientų. Dauguma banko privačių klientų yra asmenys, gyvenantys Švedijoje ir dirbantys Danijoje, arba atvirkščiai.

Pastaraisiais metais „Swedbank“ buvo minimas pinigų plovimo skandaluose pasinaudojant Baltijos šalyse veikiančiais bankais. 2020-ųjų kovą Švedijos ir Estijos finansų priežiūros institucijos kartu paskelbė „Swedbank“ pinigų plovimo kontrolės tyrimų išvadas, ją pripažino nepakankama ir skyrė už tai įspėjimą bei baudą.

Ataskaitoje skelbta, jog „Swedbank žinojo, kad per jo padalinius Baltijos valstybėse gali būti plaunami pinigai, ir, nepaisant daugybės su tuo susijusių įspėjamųjų pranešimų iš vidaus ir išorės, nesiėmė reikiamų ir pakankamų veiksmų.

Švedijos verslo laikraštis „Dagens Industri“ pernai gruodį pranešė, kad JAV Federalinis tyrimų biuras atlieka tyrimą Skandinavijos bankų SEB, „Swedbank“ ir „Danske Bank“ atžvilgiu dėl pažeidimų, kuriuos, kaip įtariama, padarė šių bankų padaliniai Baltijos šalyse. Skandinavų bankai teigia, kad žiniasklaidoje paskelbta informacija apie JAV atliekamą tyrimą nėra nauja, tačiau jie teigia negalintys detalizuoti, kurios tarnybos vykdo tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius