Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ mažina dividendams skiriamą pelno dalį nuo 75 iki 50 proc.

Pinigų plovimo skandalo epicentre anksčiau šiais metais atsidūręs Švedijos bankas „Swedbank“ nusprendė dividendams skiriamą metinio pelno dalį sumažinti nuo 75 iki 50 procentų. Tokiu būdu trijose Baltijos šalyse veikiantis bankas tikisi pagerinti kapitalo pakankamumo rodiklius.
Tyrimo apie Lietuvos viduriniąją klasę pristatymas
„Swedbank“ / Mato Miežonio nuotr.

„Swedbank“ yra užsibrėžęs tikslą, kad jo bendro pirmo lygio akcinio kapitalo pakankamumo koeficientas 100–300 bazinių punktų viršytų Švedijos reguliavimo institucijos nustatytą būtiniausią lygį.

Birželio 30 dieną šis banko rodiklis sudarė 16,1 proc., o pirmąjį ketvirtį – 15,9 procento.

„Priemonės, kurių imamasi, „Swedbank“ leis likti vienu iš finansiškai stipriausių Europos bankų“, – pareiškė laikinasis banko generalinis direktorius Andersas Karlssonas.

„Swedbank“ grynasis pelnas antrąjį ketvirtį smuko nuo 6,01 mlrd. kronų metais anksčiau iki 5,34 mlrd. kronų (569 mln. JAV dolerių), bet buvo didesnis negu pirmąjį ketvirtį, kuomet sudarė 5,27 mlrd. kronų, ir didesnis už analitikų prognozuotą vidutiniškai 4,9 mlrd. kronų rodiklį.

Kiek anksčiau šiais metais bankas pateko į pinigų plovimo per Baltijos šalių padalinius skandalą, dėl kurio savo darbo neteko banko generalinė direktorė ir valdybos pirmininkas.

Atitinkamos Švedijos, Estijos ir JAV institucijos tęsia dėl šio skandalo pradėtus tyrimus ir, rinkos dalyviams nuogąstaujant dėl bankui gręsiančių didelių baudų, jis jau prarado daugiau kaip 25 proc. savo rinkos vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius