Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiniasklaida: „Deutsche Bank“ auditas atskleidė mokėjimų stebėjimo sistemos problemų

Vokietijos banko „Deutsche Bank“ atliktas vidaus auditas atskleidė rimtų pinigų plovimo kontrolės sistemos spragų, dėl kurių didelės apimties mokėjimai galėjo būti atliekami be tinkamos saugumo tarnybos stebėsenos, pranešė „The Financial Times“. Pasak leidinio, kuris rėmėsi informuotais šaltiniais, iš viso buvo nustatytos šešios probleminės sritys, iš kurių viena yra juridinių asmenų išrašytų čekių kitose šalyse gyvenantiems asmenims stebėjimas.
„Deutsche Bank“ bankas Londone
„Deutsche Bank“ bankas Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip mokėjimo priemonė, čekiai praranda populiarumą, tačiau Vokietijos bankas ir toliau apdoroja maždaug 50 tūkst. tokių mokėjimo priemonių per savo padalinius Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje.

Banko atstovų teigimu, problema palietė tris korporacinius klientus, kurių akcijomis prekiaujama aukščiausiuose besivystančių šalių vertybinių popierių biržų sąrašuose, todėl sistemoje šie klientai buvo įvardijami kaip mažos rizikos klientai.

Praėjusiais metais šios bendrovės per „Deutsche Bank“ realizavo apie 100 čekių, tačiau auditoriai nėra įsitikinę, ar šis skaičius ankstesniais metais buvo maždaug toks pat.

Pažeidimų taip pat buvo atskleista ypač didelės apimties mokėjimų kontrolės srityje bei tarptautinių tarpbankinių pervedimų „Swift“ sistemoje.

Remiantis šaltiniais, nustatyti pažeidimai patenka į trečiąją ir ketvirtąją Vokietijos finansų rinkų stebėtojos „Bafin“ skalės kategoriją. Nustačius tokių rimtų pažeidimų, reguliavimo institucijos dažnai skiria baudas.

Praėjusių metų rugsėjį „Bafin“ jau įspėjo „Deutsche Bank“ dėl banko sistemų silpnumo kovojant su pinigų plovimu. Prievaizdė taip pat paskyrė nepriklausomą auditorių, kuris turi patikrinti „Deutsche Bank“ veiksmus, skirtus sustiprinti vidaus procesus šioje srityje.

„Deutsche Bank“ taip pat buvo vienas iš kelių korespondentinių bankų, kurio paslaugomis naudojosi „Danske Bank“ padalinys Estijoje, ir per jį buvo atlikti įtartini tarptautiniai mokėjimai, kurių vertė viršijo 160 mlrd. eurų.

„Deutsche Bank“ akcijų kaina pirmadienį prekybos sesijos metu pabrango 0,1 procento. Nuo metų pradžios bendrovės kapitalizacija sumažėjo 37 proc. iki 12,32 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius